Zwaluwen

Mannen, 1, Hoofdklasse A

12 mei 2018 14:30

KNVB

sv Nootdorp bevindt zich nog steeds in de gevarenzone na een krappe nederlaag tegen Zwaluwen Vlaardingen. De thuisploeg moet nog steeds angstvallig achterom kijken om niet in de nacompetitie tegen degradatie te belanden.

In de negende minuut was het al raak voor de bezoekers uit Vlaardingen. Zwaluwen-speler Jepser Gudde gaf de bal voor van links. Gillian Pieper kon niet meer voorkomen dat Sten Wever bij de tweede paal kon binnen koppen (0-1). Een minuut later ging een kopbal van Mike Hollenberg net over het doel van Zwaluwen heen.

In het verloop van de eerste helft kreeg Zwaluwen de beste kansen. In de 26e minuut werd een bal van Sten Wever via de grond en de onderkant van de lat gepakt door doelman Yannick Augustinus. Een bal van Jesper Gudde in de 35e minuut kwam onverwachts tegen de buitenkant van de tweede paal en werd alsnog weggewerkt. Namens sv Nootdorp zag Yannick Blom zijn kopbal in handen van de keeper belanden.

Acht minuten na rust zette Marcley Manuela uit een counter twee man op het verkeerde been en schoot de gelijkmaker binnen: 1-1. sv Nootdorp kreeg daarna een paar kleine kansen, maar kon het net niet vinden. In de 79e minuut kwamen de bezoekers op 1-2. Dom balverlies aan de zijlijn leverde een kans op voor Erwin de Groot die de bal in de linker benedenhoek plaatste: 1-2. In blessuretijd probeerde sv Nootdorp nog de gelijkmaker te forceren met Maurice Kerkhof in de hoofdrol. Bij het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter wees echter het scorebord nog steeds de 1-2 stand aan.

Tekst en Foto : Sander de Hollander