Mannen, 1, Hoofdklasse A

31 maart 2018 14:30

KNVB

De kraker in de strijd om uit de onderste regionen te komen tussen sv Nootdorp en Rijsoord eindigde onbeslist. De clubs schoten niet veel op met dit resultaat. Van de concurrenten pakte alleen Smitshoek geen punten.

sv Nootdorp kreeg de eerste kans tegen Rijsoord, maar de kopbal van Charlie Windhorst in de zesde minuut was te zacht. Een minuut later was Rijsoord gevaarlijk. Yannic Augustinus kon een kopbal van Michael van Gool net uit de bovenhoek duwen. In korte tijd konden kansen aan beide kanten worden genoteerd, maar zonder resultaat. In de achttiende minuut beging Stefan Stam een overtreding op Romain van Bruggen, maar kwam er met een stevige vermaning vanaf.

Kansen

In het vervolg van de eerste helft kreeg de thuisploeg nog een aantal kansen. Mike Hollenberg zag zijn verre ingooi weggewerkt worden door Ard Hartman. De Rijsoord-doelman stond ook nog twee keer goed op zijn plaats bij pogingen van Marclay Manuela en Charlie Windhorst.

Rood

Na vijf minuten in de tweede helft kwam sv Nootdorp goed weg bij een inzet van dichtbij van Rijsoord. Ook een vrije trap van de bezoekers leverde niets op, maar kwam in de handen van Augustinus terecht. Aan de overkant greep Bekkers goed in bij een voorzet van Randy Stanneveld. In de slotfase kreeg Rijsoord-verdediger Niels Groeneveldt rood na een overtreding op Jeffrey Flohr (foto). Diezelfde Flohr kreeg in blessuretijd nog twee kleine mogelijkheden, maar in de stand kwam geen verandering meer, het bleef 0-0.

Tekst en Foto : Sander de Hollander