sv Nootdorp doet zichzelf geen plezier met nederlaag tegen AFC

AFC 1

Mannen, 1, Hoofdklasse A

17 februari 2018 14:30

Dhr. M. Oosting

sv Nootdorp verloor het duel met laagvlieger AFC teleurstellend met 1-3 en ziet de gevarenzone met rappe schreden naderbij komen. Het duel met RVVH volgende week moet drie punten opleveren om niet verder weg te zakken.

In het eerste kwartier van het duel tegen AFC moest keeper Yannic Augustinus tot drie keer toe handelend optreden. De Nootdorpse doelman hield zijn doel schoon. Na een half uur spelen kreeg sv Nootdorp een grote kans na een voorzet vanaf de achterlijn van Maurice Kerkhof. AFC-keeper Maksim van Ingen kon de inzet van Polino Luiza maar net tot hoekschop verwerken. In de laatste tien minuten voor rust gingen ook doelpogingen van Mike Hollenberg en Yannick Blom over het Amsterdamse doel heen.

Na rust drong AFC steeds meer aan. Een goede mogelijkheid van Michael Malmberg ging in de 52e minuut nog net naast. Vier minuten later was het wel raak. Tommy Dekkers schoot de 0-1 in de linker bovenhoek. De Amsterdammers zetten goed door en Mauritsio Helstone tekende zeven minuten later voor de 0-2.

Na wat gemiste kansen over en weer zat het venijn in de staart van het duel. Charlie Windhorst ging in het strafschopgebied over de knie bij Willem Deetman. Scheidsrechter Oosting weest terecht naar de kalkstip. Daley Windhorst bracht de spanning terug in het duel: 1-2. Niet veel later werd de wedstrijd op slot gegooid. De thuisploeg kreeg een corner en ook keeper Augustinus was mee naar voren. Daley Windhorst nam de hoekschop slecht en de bal kwam terecht bij een AFC-speler die direct richting de middenlijn schoot waar Gijs Niehe de bal aannam en vervolgens in het verlaten doel liet verdwijnen: 1-3.

tekst en foto : Sander den Hollander