sv Nootdorp loopt tegen dikke nederlaag op

SteDoCo

5 - 2

Mannen, 1, Hoofdklasse A

20 januari 2018 14:30

In Hoornaar kreeg sv Nootdorp ruim klop van SteDoCo. De Nootdorpers liepen in de eerste helft tegen een 3-0 achterstand aan en konden deze na de doelwisseling niet meer ongedaan maken. Het duel eindigde dan ook in een 5-2 winst voor de gastheren.

Aan de Groeneweg in Hoornaar liep sv Nootdorp al in de twaalfde minuut tegen een tegentreffer op. Een vrije trap van Jordey van Dam werd door debutant Wesley Pollemans binnengekopt : 1-0. Dit leek ook de ruststand te gaan worden, maar in de laatste zes minuten, kwam SteDoCo goed op stoom. Voor de ploeg van trainer Frans Adelaar scoorde Jesse Wielinga uit een bal van Morris van den Brink de 2-0. Een paar minuten later was het opnieuw raak. Nu scoorde Van den Brink uit een vrije trap van Jordey van Dam: 3-0.

Strafschop

Na de rust sloeg de thuisploeg al snel weer toe. Uit een strafschop bepaalde Van Dam de stand op 4-0. Het lukte de ploeg van trainer Dick Boereboom daarna om enigszins terug in het duel te komen. Met een halve omdraai schoot Marcley Manuela (foto) de 4-1 binnen. In de 81e minuut kam ook de 4-2 op het bord. Luiza Polino werd genoteerd als doelpuntenmaker. Mocht sv Nootdorp op dat moment nog enige hoop hebben op een goed resultaat, dan was dit een minuut later voorbij. Rensey Barradas (ex-Scheveningen) schoot namelijk de beslissende 5-2 binnen en stelde de drie punten veilig voor zijn ploeg.

Tekst en foto : Roland v. d. Linden / Sander de Hollander