Mannen, 1, Hoofdklasse A

16 december 2017 14:30

Scheidsrechter

R.J.A. Ganser (KNVB)

sv Nootdorp sloot de eerste helft van de competitie af met een krappe overwinning. Hoek zette veel druk op het Nootdorpse doel, maar moest uiteindelijk een nederlaag incasseren. De Nootdorpers bezetten nu een negende positie.

sv Nootdorp stichtte het eerste gevaar in het duel met Hoek. Een verrassend schot van Charlie Windhorst werd door keeper Jordi de Jonghe uit de hoek geduwd. Het was Hoek dat in de het eerste kwartier stormliep op het doel van de thuisploeg, maar goalie Yannic Augustinus niet wist te passeren. sv Nootdorp kreeg daarna wat meer grip op het duel, maar dit leverde alleen wat kleine kansjes op.

Vlak voor rust moest Augustinus nog handelend optreden bij een hoge bal van Hoek-speler Rabina Wilson. Even later was het raak aan de andere zijde. Marcley Manuela kreeg uit de tegenstoot met wat geluk de bal mee, maar rondde goed af in de verre hoek: 1-0.

Na de thee kreeg Manuela opnieuw een mogelijkheid. De Speler van sv Nootdorp kreeg de bal niet onder controle en de kans ging voorbij. De kansen waren daarna schaars. Nick Sleeking haalde in de 65e minuut een bal van Stef de Backer van de lijn. In de slotfase kreeg Hoek nog een hoekschop. Rik Impens gaf een hoge bal voor het doel. Keeper Augustinus werd aangevallen en scheidsrechter Gansner floot af. De stand bleef 1-0 en sv Nootdorp klom naar de negende positie.