Ter Leede

Mannen, 1, Hoofdklasse A

2 december 2017 14:30

KNVB

sv Nootdorp kon op eigen veld geen vuist maken tegen het sterke Ter Leede. Bij rust stond de formatie van trainer Dick Boereboom met 0-1 achter. In de tweede helft voerde de thuisploeg de druk op, maar kreeg het een tweede treffer om de oren: 0-2.

In het duel tussen sv Nootdorp en Ter Leede ging Ian van Otterlo van de bezoekers schreeuwend ter aarde na overtreding van Yannic Blom. Blom kreeg een gele kaart en Van Otterlo sprintte na de blessurebehandeling lachend richting strafschopgebied. Tien minuten later viel de openingstreffer. Dezelfde Van Otterlo stond vrij op de hoek van het strafschopgebied en schoot in de verre hoek binnen.

In het vervolg van de eerste helft kregen beide ploegen niet echt grote kansen. Ter Leede-keeper Laszlo Sandor tikte een hoekschop van Nick Sleeking weg waarna een inzet van Maurice Kerkhof te zacht was om gevaar te stichten. Doelman Yannick Augustinus van sv Nootdorp greep goed handelend in bij een voorzet van Marc de Kruijs en Jeffrey Bok in de slotfase. Vlak voor rust belandde een voorzet van Jeffrey Flohr op de onderkant van de lat.

Na de doelwisseling kwam een hoekschop van Nootdorp op de hand van Ter Leede-speler Stefan Kraaijvanger. Scheidsrechter Kraay wilde van niets weten en liet doorspelen. Laszlo Sandor liet zich in het kwartier niet verrassen door inzetten van Mike Hollenberg, Charlie Windhorst en opnieuw Hollenberg. De formatie van Boereboom voerde de druk op, maar gaf achterin ruimte weg. Uit een counter zorgde Jeffrey Bok voor de 0-2.

In de slotfase zag Marcley Manuela een vrije trap door de keeper tot hoekschop verwerkt worden en even later belandde een schot van Manuela op de buitenkant van de paal. Ook een inzet van Charlie Windhorst leverde geen resultaat op. Het bleef bij 0-2.

Tekst en foto : Sander de Hollander