2 - 3

Nootdorp 1

Mannen, 1, Hoofdklasse A

25 november 2017 14:30

sv Nootdorp begon aan het duel tegen Zwaluwen in Vlaardingen met een achterstand van twee punten, maar wel met een dosis zelfvertrouwen na de 1-0 winst van vorige week tegen Achilles Veen. De ploeg van trainer Dick Boereboom wist, dat er wat te halen viel in Vlaardingen.

sv Nootdorp startte geconcentreerd en had ook nog eens de mazzel van een vroege openingstreffer. Al na vijf minuten spelen was het raak, toen Peter Korteling (hij heeft nog steeds geen bericht ontvangen uit Zeist) uit een hoekschop raak kopte: 0-1.

Zwaluwen kon niet echt veel terug doen en sv Nootdorp leek halverwege het eerste bedrijf op rozen te komen. Met een beauty van een doelpunt, een schot van ver buiten het strafschopgebied in de kruising, liet Charley Windhorst  de 0-2 op het scorebord zetten.

Zwaluwen Vlaardingen kwam na dik een half uur spelen terug in de wedstrijd, maar de vreugde in het Zwaluwse kamp was van korte duur, want zes minuten later vergrootte sv Nootdorp de marge weer tot twee treffers. Jeffrey Flohr kopte binnen op aangeven van Mike Hollenberg: 1-3. Met deze stand gingen de beide teams ook aan de thee.

Krimp

In de tweede helft wilde de thuisploeg wel, maar sv Nootdorp gaf geen krimp. Toen Zwaluwen Vlaardingen, met nog zo’n 37 minuten op de klok met tien man verder moest, leek er voor de bezoekers geen vuiltje aan de lucht. Toch kwamen de gastheren met een man minder nog terug tot 2-3, maar dat gebeurde twee minuten voor tijd. In de slotfase en de extra tijd gaf sv Nootdorp niets meer weg en kon het zodoende met drie belangrijke punten rijker van het veld stappen.