Mannen, 1, Hoofdklasse A

18 november 2017 14:30

Scheidsrechter

KNVB

sv Nootdorp pakte tegen Achilles Veen een vroege voorsprong. De bezoekers deden er alles aan om de achterstand om te buigen. De formatie van trainer Dick Boereboom hield echter stand en greep de drie punten in eigen huis.

sv Nootdorp had het doel al snel gevonden tegen Achilles Veen. De bal kwam vanuit de verdediging bij Charlie Windhorst terecht die vanaf de achterlijn richting het vijandelijke doel ging met een grote curve. Doelman Ferdi Kwetters dook over de bal heen, die vervolgens in het doel rolde: 1-0. Drie minuten later kreeg Achilles Veen een uitstekende kans op de gelijkmaker na een overtreding van Nootdorp-aanvoerder Yannick Blom op Sen Aerts in het strafschopgebied. Doelman Yannick Augustinus stopte de gegeven strafschop.

In de dertiende minuut werd een doelpunt van Achilles Veen-speler Sen Aerts afgekeurd vanwege een overtreding op verdediger Randy Starreveld. sv Nootdorp zag daarna twee kansen verloren gaan. Schoten van Chaheen Hansen en Peter Korteling werden gestuit door Kwetters. Ook Achilles Veen zag twee mogelijkheden niets opleveren.

In de tweede helft voerde Achilles Veen de druk op. De thuisploeg verdedigde haar doel met man en macht en met succes. De bezoekers kregen nauwelijks echte kansen. sv Nootdorp loerde op de counter, maar ook voor de formatie van Dick Boereboom waren de kansen sporadisch. Gillian Pieper zag een schot net voorlangs gaan en een inzet van Kevin Cameron was te zacht. De stand bleef 1-0 en daarmee veroverden de Nootdorpers dure punten.