Rijnvogels

Mannen, 1, Hoofdklasse A

28 oktober 2017 14:30

M. Oosting (KNVB)

Het duel tussen sv Nootdorp en FC Rijnvogels leek in een 3-3 stand te eindigen. In de slotminuut scoorde Rijnvogels toch nog de 3-4. sv Nootdorp liet zich niet kisten en kon in de blessuretijd alsnog de gelijkmaker produceren.

FC Rijnvogels kwam het beste uit de startblokken. Jaap van Duijn kopte net over en een voorzet van Van Lauhouh werd voor het doel van keeper Yannic Augustinus weggewerkt. Halverwege de eerste helft opende de thuisploeg de score. Door geklungel van Rijnvogels-speler Mart Spierdijk kon Jeffrey Flohr de bal veroveren en had vervolgens een vrije doortocht richting het doel. Flohr passeerde keeper Jeffrey Verkerk en tekende voor de 1-0. Tien minuten later was de stand weer in balans. Een vrije trap van Jaap van Duijn ging via de onderkant van de lat in het doel: 1-1.

Halverwege de tweede helft kon sv Nootdorp opnieuw een voorsprong nemen. Een vrije trap vanaf de zijlijn van Mike Hollenberg werd voor het doel ingekopt door Randy Starreveld: 2-1. Twee minuten later werd de 2-2 binnengekopt door Romano van der Stoep. Niet veel later kwam FC Rijnvogels voor het eerst op voorsprong. Joost Leonard kopte een vrije trap van Jaap van Duijn binnen de palen: 2-3.

De doelpunten bleven komen. In de 77e minuut was het weer de beurt aan sv Nootdorp om te scoren. Mike Hollenberg nam een vrije trap die via het hoofd van verdediger Mart Spierdijk bij Yannick Blom terechtkwam. Blom kon de bal het doel in werken: 3-3. In de slotminuut leken de Katwijkers de zege te grijpen. Een vrije trap van de Rijnvogels-keeper werd het doel ingewerkt door Joost Leonard.

Even later ontstond een opstootje tussen een aantal spelers. Na overleg met de assistent-scheidsrechter toonde arbiter Oosting de gele kaart aan Bright Ampong en Mike Hollenberg. Voor Hollenberg de tweede, dus hij kon gaan douchen. Het deerde sv Nootdorp niet. In de zesde minuut van de blessuretijd ging een vrije trap van Marcley Manuela richting de tweede paal. Jeffrey Flohr legde de bal terug en voor het doel kon Charlie Windhorst de gelijkmaker in het doel werken: 4-4.

Tekst en Foto : Sander de Hollander