Argon 1

1 - 2

Mannen, 1, Hoofdklasse A

30 september 2017 14:30

sv Nootdorp was de competitie goed gestart op eigen veld met een overwinning op RVVH. Daarna liep het – wat de resultaten betreft – niet helemaal naar wens voor de ploeg van trainer Dick Boereboom. Dit weekend werd echter de eerste driepunter buitenshuis binnengehaald.

Argon werd in eigen huis met 1-2 verslagen. Daar zag het overigens halverwege het duel nog niet naar uit. na een kwartier spelen kwamen de Nootdorpers op een achterstand. Na een duwfout in het strafschopgebied kregen de bezoekers een strafschop tegen. Patrick Lokken wist daar wel raad mee en gaf doelman Yannic Augustinus  het nakijken: 1-0.

Blessure

Diezelfde doelman Augustinus zou het einde van het duel niet halen. Hij moest geblesseerd afhaken en werd vervangen door de pas 17-jarige Ronald Simonis. En deerde de ploeg van Boereboom niet, want twaalf minuten na rust kwam de gelijkmaker op het scorebord. Na een hoekschop scoorde Peter Korteling de gelijkmaker.

Met nog twaalf minuten op de klok mocht ook sv Nootdorp vanaf elf meter aanleggen, nadat er hands was gemaakt in de zestien van Argon. Aimen Said hield de zenuwen in bedwang en schoot zijn ploeg naar een 1-2 voorsprong. Argon probeerde daarna nog langszij te komen, maar de Nootdorpse defensie hield knap stand en mocht als winnaar van het veld stappen.

Als debutant in de hoofdklasse staat sv Nootdorp nu na vijf duels op zes punten en op een knappe negende positie op de ranglijst.

Tekst : Ton Beije