sv Nootdorp ervaart kracht Noordwijk en loopt tegen fikse nederlaag aan

Noordwijk

6 - 0

Mannen, 1, Hoofdklasse A

16 september 2017 14:30

Trainer Dick Boereboom wist vooraf al, dat Noordwijk uit geen gemakkelijke opgave zou worden. De trainer van sv Nootdorp tipt die ploeg ook als één van de titelkandidaten. sv Nootdorp heeft zaterdag de kracht van de Noordwijkers ervaren door op de Duinwetering met 6-0 onderuit te gaan.

Het ging al na tien minuten spelen fout voor de bezoekers. Rob Overvliet kopte na een hoekschop de bal achter doelman Augustinus: 1-0. Na dik een half uur spelen wist de thuisploeg de marge te verdubbelen. Oud-HBS-speler Tjeerd Westdijk tekende voor die treffer, alweer zijn derde doelpunt dit prille seizoen.

Na de pauze was het duel al binnen twee minuten bekeken. Weer Tjeerd Westdijk (zijn vierde) was attent in de rebound en gaf doelman Augustinus geen kans: 3-0. Binnen het kwartier vergrootte Noordwijk de voorsprong naar 5-0. Vijf minuten na de 3-0 werkte Emiel Wendt de vierde treffer binnen en weer zes minuten later was ook de 5-0 een feit. De in deze regio ook niet onbekende Bryan Brocker tekende voor dat doelpunt.

Dat Emiel Wendt een kwartier voor tijd zijn tweede treffer liet noteren en daarmee het halve dozijn voor Noordwijk compleet maakte, was alleen nog van belang voor de statistiek, want het duel was al lang gespeeld. sv Nootdorp blijft na een goede start deze competitie (thuiswinst op RVVH) op drie uit drie staan. Overigens verloor RVVH ook nu weer en staat puntloos onderaan. Noordwijk is koploper omdat het duel van SteDoCo, uit tegen Zwaluwen Vlaardingen, werd afgelast.

tekst : Ton Beije
Foto : Frans de Best