AFC 1

4 - 3

Mannen, 1, Hoofdklasse A

9 september 2017 14:45

sv Nootdorp leek de drie punten mee te gaan uit Amsterdam. De ploeg van trainer Dick Boereboom nam bij AFC een 0-3 voorsprong, maar zag de thuisploeg in de laatste twintig minuten niet alleen langszij komen, maar ook nog de volle buit pakken: 4-3.

In het treffen was de eerste mogelijkheid voor AFC, maar de bal verdween in het zijnet. Daarna liet sv Nootdorp zich gelden, maar de AFC-doelman Jort Berghuis onderscheidde zich vervolgens tweemaal door de Nootdorpers van de openingstreffer af te houden. Toch zou de ploeg van trainer Dick Boereboom met een voorsprong de rust ingaan. Marcley Manuela (foto) wist Berghuis te omspelen en de 0-1 aan te tekenen.

Wens

Na de thee verliep het helemaal naar wens voor de bezoekers. Wederom Marcley Manuela trof doel en verdubbelde daarmee de marge: 0-2. Het werd zelfs nog 0-3 nadat Danny Goedkoop van AFC de bal in eigen doel werkte. sv Nootdorp leek op rozen te zitten. Leek, want AFC kwam in het laatste ruim half uur geweldig terug in de wedstrijd. Pepijn Veerman schoot tweemaal raak en invaller Mitchell Faerber zette zelfs de gelijkmaker op het bord.

Ellende

Voor sv Nootdorp was de ellende nog niet compleet want wederom Faerber schonk de Amsterdammers zelfs de nipte winst: 4-3. En dat terwijl AFC het duel met tien man moest beëindigen omdat Willem Deetman tegen twee gele prenten was aangelopen. De druiven waren zuur na afloop voor sv Nootdorp en de terugreis verliep dan ook minder vreugdevol.

Tekst : Ton Beije