Mannen zaterdag, 1, Hoofdklasse/1e klasse Finale 1 nacompetitie

3 juni 2017 14:30

Scheidsrechter

Brake, F.E. ter

sv Nootdorp promoveert, na een thriller tegen Volendam, naar de Hoofdklasse. In de reguliere speeltijd maakte Volendam de opgelopen 0-1 achterstand in de heenwedstrijd goed. In de verlenging werd niet gescoord, zodat strafschoppen uiteindelijk de beslissing moesten brengen. En dat duel won sv Nootdorp met 5-3 van Volendam.

In de eerste 35 minuten van het duel was het vooral Volendam dat gevaar wist te stichten, maar sv Nootdorp-doelman Yannick Augustinus liet zich niet verrassen en hield zijn doel schoon. Sv Nootdorp leunde op haar defensie en kreeg zelf nauwelijks kansen. In de 38e minuut werd een ingooi van Mike Hollenberg weggewerkt door de Volendamse verdediging. Simon Tol kreeg de kans om van zo’n vijftien meter te schieten, maar een verdediger van sv Nootdorp kreeg zijn voet er nog tussen. Drie minuten later was het toch raak voor de bezoekers. Simon Tol legde de bal breed. Zijn inzet werd door Niels Joren in het doel getikt: 0-1.

Vlak na de doelwisseling werd een ingooi van Mike Hollenberg voor het doel door Polino Luiza richting het doel gekopt. De inzet was te zacht en werd een prooi voor doelman Binken. Pech had de formatie van trainer Dick Boereboom bij een vrije trap van Jeffrey Flohr op de lat. Ook een doelpoging van Randy Starreveld kon door Binken met de vingertoppen worden weggewerkt. Even later zag Marcley Manuela zijn bal vanaf de rand van de zestien meter over het doel gaan. De laatste twintig minuten van het duel werden door beide teams geen grote kansen meer gecreëerd, waardoor een verlening noodzakelijk was (0-1).

In de eerste helft van de verlenging zochten beide teams de aanval, maar de stand bleef 0-1. Vier minuten in de tweede helft kon Peter Korteling vrij inkoppen. Zijn bal kwam – volgens vele Nootdorpers – tegen de arm van Volendam-aanvoerder Jonkerman. Scheidsrechter Ter Brake ston er niet ver vandaan, maar zag de handsbal niet door de mensenmassa voor hem. sv Nootdorp kreeg daarna nog drie keer een hoekschop te nemen, maar kon de bal niet in het doel krijgen.

Strafschoppen moesten de beslissing brengen. Daley Windhorst schoot de eerste namens sv Nootdorp binnen. De strafschop van Volendammer Frank Boogaard ging via de binnenkant paal en doelman Augustinus het veld weer in. Voor de gastheren waren achtereenvolgens Peter Korteling, Stefan Stam en Jeffrey Flohr trefzeker en ook Volendam miste niet waardoor de stand 4-3 werd. Roy Beijer mocht aanleggen voor de beslissende penalty en faalde niet, waardoor de promotie van sv Nootdorp een feit was. Trainer Dick Boereboom ging op de schouders en verdween daarbij in de sloot en het bleef nog lang ‘onrustig’ op sportpark ’s-Gravenhout.

Tekst en Fotot : Sander de Hollander