Mannen zaterdag, 1, Hoofdklasse/1e klasse 01 nacompetitie

23 mei 2017 20:00

Fikkert, B.J.

Het was bijzonder sfeervol dinsdagavond op sportpark ‘s-Gravenhout toen onder leiding van het arbitrale trio – bestaande uit arbiter Fikkert (Hellendoorn) en zijn twee vrouwelijke assistenten Snoeren en Krijt – Van der Linden – de ploegen van sv Nootdorp en Sliedrecht het veld betraden. De ruim driehonderd toeschouwers konden de vele rookfakkels en het vuurwerk waarderen.

Al binnen een minuut kreeg sv Nootdorp de eerste kans. Marcley Manuela schoot van dichtbij de bal in handen van Sliedrecht-doelman BasJan Munten. Vier minuten later kopte Jeffrey Flohr bij de tweede paal de bal over na een voorzet van Mike Hollenberg. Daarna verscheen ook Sliedrecht enkele malen voor het doel van de thuisploeg.

Een voorzet van Nizar Mekkaoui werd nog net voor doel weggekopt door Stefan Stam. Arif Irilmazbilek miste na een steekpass de bal die een prooi werd voor doelman Yannic Augustinus. Een schot van diezelfde Irilmazbilek werd op tijd weggewerkt en in de rebound ging de bal voorlangs. Daarna waren en mogelijkheden voor Sliedrecht via Sjoerd van der Waal. Eenmaal schoot hij in handen doelman Augustinus en de tweede maal tegen de sluitpost van sv Nootdop aan.

Nadat eerst een vrije trap aan Nootdorp-zijde van Nick Sleeking te zacht was om doelman BasJan Munten te verontrusten, schrok de Nootdorp-bank enorm bij een pegel aan de andere kant van Sjoerd van der Waal op de lat. Zes minuten voor rust dachten de gastheren nog een keer gevaarlijk te worden bij een vrije trap van Mike Hollenberg. De meegekomen verdediger Yannick Blom kopte echter over het doel van Sliedrecht en dat betekende een ruststand van 0-0.

Na de thee sloeg Sliedrecht al snel toe. In de kluts wist Sjoerd van der Waal nu wel doelman Augustinus het nakijken te geven: 0-1. sv Nootdorp leek wakker geschud en rechtte de rug en ging in de aanval en was het alsof er na de pauze een heel andere Nootdorp binnen de lijnen was gekomen dan in het eerste bedrijf. Een tegenvaller was natuurlijk wel die snelle openingstreffer van Sliedrecht.

Na een uur spelen weer een gevaarlijk moment voor het Nootdorpse doel. Een hakballetje van Irilmazbilik bereikte Dennis Verhoef, maar die vond doelman Augustinus op zijn weg. Twee minuten later mocht de thuisploeg de gelijkmaker bejubelen. Op aangeven van Daley Windhorst nam Marcley Manuela de bal op miraculeuze wijze mee en scoorde in de verre hoek: 1-1. Zeven minuten later was het weer raak voor de ploeg van trainer Dick Boereboom. Een schot van Mike Hollenberg krulde schitterend buiten bereik van doelman Munten in de bovenhoek: 2-1.

Sliedrecht gaf zich nog niet gewonnen. Na een ingooi kopte Dennis Verhoef de bal richting doel, maar via de onderkant van de lat sprong het speeltuig terug in het veld. Vlak voor tijd vloog de bal na een hoekschop via het hoofd van één van Sliedrecht-aanvallers over het doel van Augustinus. sv Nootdorp mocht het met een vrije trap proberen na een overtreding op Marcley Manuela, maar Mike Hollenberg zocht het vijandelijke doel veel te hoog. In de blessuretijd had Jeffrey Flohr sv Nootdorp bijna op 3-1 gezet, maar hij kwam net te laat bij de tweede paal na een voorzet van Daley Windhorst. Het bleef dus bij 2-1.

Het was een slijtageslag voor beide teams. Sliedrecht was die tweede helft naarstig op zoek naar de gelijkmaker die voldoende zou zijn voor behoud van een plek in de hoofdklasse en sv Nootdorp streed om de voorsprong te behouden om in de finale een plek in de hoofdklasse af te dwingen. De spelers van sv Nootdorp kampten regelmatig met krampverschijnselen en lieten zich behandelen voor blessures, terwijl de spelers van Sliedrecht ook tot het uiterste moesten gaan en op zoek naar de gelijkmaker bleven ‘doorbuffelen’. sv Nootdorp stapte dus echter als winnaar van het veld. Zaterdag begint het tweeluik van de Nootdorpse ploeg met Volendam.

Tekst en Foto : Sander de Hollander