Mannen, 1, Groep 1 1

19 november 2016 14:30

Duindam, R.M.C.

Het duel tussen de koploper van de tweede klasse C (Te Werve) en sv Nootdorp, de lijstaanvoerder in de eerste klasse B, eindigde in een zeer verrassende ruime zege voor de formatie van trainer Huib van Oostrom Soede.

Het bekerduel ving aan met een minuut stilte vanwege het overlijden van oud-bestuurslid Aad van der Kooij van sv Nootdorp. De bezoekers kregen de eerste kansen in het duel, maar een schot van Mike Hollenberg ging net langs de kruising en ook Michael Lodder zag zijn inzet aan de voor sv Nootdorp verkeerde kant van de paal over de achterlijn gaan. Halverwege het eerste bedrijf werd van voorzet van Jeffrey Spaans door Mounir Madrouni hoog het doel in geschoten, waardoor Te Werve op 1-0 kwam.

In de 32e minuuut werd een voorzet van Te Werve door sv Nootdorp-doelman Barry Kleinis uit het doel getikt. Vlak daarna ontstond een opstootje tussen sv Nootdorp-aanvoerder Yannick Blom en Anes el Hammouchi (Te Werve). De laatste kreeg de rode kaart voorgehouden en moest vroegtijdig de kleedkamer opzoeken. Het deerde Te Werve niet om met tien man op het veld te staan. Drie minuten later ging een schot van Karam Boukhari via de handen van Kleinis het doel in, waardoor de ruststand 2-0 werd. In de slotfase gingen nog twee kansen voor sv Nootdorp verloren.

Na de thee verscheen de 3-0 al vlot op het bord. Na een actie van Karam Boukhari in het strafschopgebied van de gasten kon Zakarya Faloun de bal tergend langzaam tussen de benen van doelman Kleinis in het doel laten verdwijnen. Te Werve bleef kansen creëren, maar Rico Kogeldans zag twee pogingen stranden. In de 70e minuut kon de 4-0 worden genoteerd. Boukhari scoorde in een leeg doel, nadat Kleinis volledig uit positie was na een combinatie met Madrouni.

Een vrije trap van Gillian Pieper leverde de eretreffer op van sv Nootdorp in de 74e minuut. Te Werve was echter nog niet klaar met de tegenstander. Een lichte overtreding van Pieper op Rico Kogeldans werd door scheidsrechter Duindam bestraft met een penalty. Kogeldans ging zelf achter de bal staan en zette de 5-1 eindstand op het bord.

Bron :Haaglanden voetbal

Tekst en foto : Sander de Hollander