0 - 2

Nootdorp JO11-3

Onder 11 zaterdag, JO11-3, 2e klasse 9

3 december 2016 8:30

Bbbbbbrrrrrr weer een lekkere koude ochtend. Wederom een vroege wedstrijd; vandaag uit tegen Concordia JO11-2. De velden lagen er witjes bij, maar er kon gewoon gespeeld worden. Al was het wel behoorlijk glad en dat kon je wel ervaren tijdens de wedstrijd. Menige uitglijacties en pirouetjes waren het gevolg. Gelukkig is er niemand door geblesseerd geraakt. Overigens wel de eerste competitiewedstrijd op kunstgras. Isaac mocht vandaag de aanvoerder zijn.

Iets verlaat werd er gestart en meteen al begon Concordia druk te zetten en aan te vallen. Gelukkig waren de mannen wel bij de tijd en namen ze de aanvallen ook snel weer over. Dat leverde over en weer de nodige aanvallen en kansen op. De mannen hadden vandaag wat meer moeite met het combinatiespel, wat ook wel weer door het fysieke sterke Concordia werd afgedwongen. Desondanks konden we genieten van mooie aanvallen en samenspel: Brent die de bal veroverde, doorzette naar Bhodi die hem lekker voorgaf aan Cas. Helaas net te weinig kracht in de bal, waardoor de keeper niet veel moeite hoefde te doen. Concordia brak uit en gelukkig raakte Tim de bal nog met zijn vingers aan, waardoor de bal (zeker) langs de paal schoot.

De verdedigers (Dani, Davie en Finn) kwamen er regelmatig weer goed tussen en ook de anderen hielpen goed en op tijd mee als er een aanval van Concordia kwam. Vandaag wel iet wat veel terugspeelballen naar Tim, die best naar voren hadden gekund als ze wat meer ingedraaid hadden gestaan. Tja en met een glad veld en kunstgras, waar niet zo veel meer op gespeeld wordt, is het inschatten van de lengte van de ballen wat lastiger, zeker als je een tegenstander in je nek hoort hijgen. Het ging dus ook bijna mis vandaag….. maar gelukkig net niet…. (fijn dat de mannen dan ook een keer geluk mogen hebben).

Na een minuut of 10 spelen resulteerde een mooi aangebouwde aanval via Finn, Brent en Isaac in een corner voor de SV mannen. De corner werd door onze cornerspecialist Lucas genomen. De bal kwam bij Cas, die hem netjes doorzette richting Isaac en die trapte de bal netjes het doel in. De 0-1 voor SV was en feit.  Dat voelde wel lekker. Vrij snel er na gaf Brent een mooie steekpas aan Lucas, die tegelijk met de keeper uitkwam en dus net niet meer langs de keeper kwam. Jammer. Dani met een vrije trap richting Bhodi, die een mooie actie maakte en weer die keeper er op tijd bij. Direct een snelle uitbraak door Concordia, die Dani wist te onderbreken. Dani zette Bhodi direct aan het werk en die rende met zijn korte pootjes zijn benen uit het lijf, maar werd net te vroeg bijgehaald. Hij moest eerder schieten dan hij wilde, waardoor de afstand net iets te groot was en de keeper de bal makkelijk kon houden. Wat een mooie tegenuitbraak!

Concordia nu met een bal op de lat en SV vervolgens met een mega kans, maar Cas kon de bal net niet het benodigde tikje geven. In de rust een beker limo en de fans gingen kleumend een bakkie halen. Na 5 minuten startte de 2de helft. Binnen 1 minuut schoot Concordia op de paal. Pppffjjjj, daar kwamen de mannen goed weg. En Concordia met nog een schot naast en oh neeeeee een terugspeelbal naar Tim die te hard gaat, een speler van Concordia voor een lege goal…… de hard core fans rekenden het doelpunt al met de handen voor de ogen. We hoorden een knal, openden onze ogen weer en er was een “wonder” gebeurd: het mannetje had voor het lege goal tegen de paal geschoten en inmiddels had Tim de bal veilig in zijn handen. Dat is nog eens geluk hebben. Het fysieke ging de SV-ers wat tegenstaan en er was even gedoe op het veld. Gelukkig was daarna iedereen weer scherp. Na 10 minuten spelen in de 2de helft kreeg Brent een klap in zijn gezicht; een vrije trap was het gevolg. Davie kwam mooi in en schoot vanaf afstand net naast. Na nog wat glijpartijen, wisten de kids toch de 0-2 erin te tikken. Cas gaf de bal mooi mee aan Bhodi die de bal via de lat en de paal over de doellijn kreeg. Daarna Dani nog met een afstandschot, Lucas op de lat en Isaac over. In de laatste minuut nog een laatste corner voor SV en Bhodi schoot …… en de keeper houdt hem net voor de doellijn vast. Een goed keepertje hebben ze daar!

Een wedstrijd met veel paal- en latballen en een wat onrustig voetballend Nootdorp. Sinterklaas stress???? Volgende week in ieder geval de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Oliveo. En door deze overwinning ook de koppositie behouden.