1 - 4

Nootdorp JO11-3

Onder 11 zaterdag, JO11-3, 2e klasse 9

19 november 2016 8:30

Na een week lekker uitslapen, mochten de mannen vandaag weer extra vroeg uit de veren. Om 7.15 uur stonden de jongens weer paraat op SV. Alleen Lucas mocht uitslapen vandaag. Hij is nog licht geblesseerd en daarbij ook nog last van zijn keel. Gelukkig kon Sem van de JO11-2 met ons meedoen, omdat JO11-2 een weekje vrij was. Unaniem werd Sem, de invaller, gekozen om de aanvoerdersband te dragen. Na de voorbespreking vertrokken we richting Vredenburch. Voor sommigen nog lastig om te vinden (en ze reden niet eens achter Rogier aan……). De kids stonden desondanks lekker op tijd op veld. Best een fris ochtendje, maar nog wel droog!

Strak 8.30 uur startte de wedstrijd. De jongens gingen meteen uit de startblokken en begonnen direct met druk zetten en aanvallen. Sem in de spits kreeg de eerste kans. Een verdediger stond in de weg en de bal kwam bij Brent, die naast schoot. Snel daarna raakte Bhodi de bal net niet lekker en schoot Sem vervolgens over. Na een minuut of 5 kwam Vredenburch pas op de helft van de SV-ertjes. Dani zat er boven op, dus had al snel de bal weer terug veroverd. De jongens wisten elkaar weer goed te vinden en er werd weer geweldig samengespeeld. Dat is toch echt de kracht van dit team. Isaac nu met een schot, maar net te zacht en Brent direct daarna met een strak schot op de lat. Jammerrrrrrr.

Vredenburch liet steeds 1 mannetje voorin staan, dus werd het opletten voor een counter. Verdediging en midden mid opgelet dus! En dat deden ze vervolgens goed. Ze beginnen elkaar ook steeds meer zelf te coachen op het veld. Top om te zien. De mannen bleven maar aanvallen: Finn naar Isaac en die schoot door naar Bhodi met een net iets te zacht vervolg, Dani van afstand net niet en erover, Dani en Finn goed verdedigd en weer de opbouw opgepakt, Bhodi net naast, Dani van veraf net naast,  Cas op de paal, Bhodi net net. Dit is toch wel het syndroom van de F3, F1 en nu de JO11-3. Beter spelen dan de tegenstander, mega veel kansen en dan net niet scoren….. Tim mocht ook nog even tussendoor een balletje vangen en wederom een mooie opbouw. Brent stuurt Sem weg en Sem zet vervolgens de bal voor richting Cas en Bhodi, Bhodi laat hem gaan en jawel Cas schiet de bal cool langs de keeper. Eindelijk (verdient) de 0-1 op de borden.  Voor rust werden nog wat schoten op het doel van Vredenburch gelost, maar zonder punten resultaat.

Na de rust, een lekker limo en de complimenten van Bart, werd er weer verder gespeeld. Ze bleven voetballen (geen ballet en strechen dit keer) en na 3 minuten weet Brent van afstand de bal heel beheerst over de keeper heen te schieten. In de tweede helft volgden de nodige corners voor SV, met een anatal bijna kansen. Isaac en Sem nog met een leuk 1 tweetje richting de goal. En toen gebeurde het. Een snelle actie van Vredenburch en Dani die Davie te hulp komt en de aanval weten ze samen te stoppen. De rust is weer terug. Balletje terug naar Tim of was die voor Finn bedoeld? Tja, al met al Tim die moet duiken, de bal nog raakt en Finn al op weg naar voren en de bal die vrij voor de goal ligt. Vredenburch pakte de kans en schoot de bal in de lege goal: 1-2. Op zich geen punt (nog steeds voorstand met 18 minuten te spelen). Gelukkig na even een hangend koppie, weer snel de blikken ophoog. Davie weer lekker aan het verdedigen en zo nu en dan oplopend met de bal naar voren. Hij mocht best ver doorlopen. Na een minuut of vijf werd er een snelle actie uitgevoerd met ingooien en stond Sem vrij voor het doel: de 1-3 was een feit. Dat voelde wel lekker, even wat meer ruimte. Snel daarna Brent met links op de lat. Zou Brent denken dat het vandaag “latje trap” is? Een minuut voor tijd volgde weer een mooi opgebouwde aanval: Finn speelde de bal naar Brent en die door naar Sem: 1-4. Toen er werd afgefloten waren de kids superblij; juichen en na de penalties zelfs een slinger!

Sem bedankt voor het invallen en Lucas natuurlijk voor het aanmoedigen! Het was wederom weer genieten vandaag!