Westlandia 2 (zon)

Mannen, 1, Groep 1 28

22 oktober 2016 14:30

Schuitemaker, W.L.

sv Nootdorp, de trotse koploper van zaterdag 1B, moest voor de KNVB districtsbeker aantreden op eigen veld tegen het tweede zondagteam van Westlandia. Die ploeg heeft in het verleden nogal eens voor een verrassing gezorgd in de bekerstrijd. sv Nootdorp maakte geen fout en won met 3-0.

sv Nootdorp kende in de bekerstrijd een uitstekend begin. Al in de openingsminuut werd Marcley Manuela door Westlandia-verdediger Mitchel Jacobs aangetikt op de enkels en scheidsrechter Schuitemaker kon niet anders doen dan naar de stip wijzen. Daley Windhorst maakte dankbaar gebruik en schoot vanaf elf meter de 1-0 binnen.

Daarna probeerde bij Westlandia Angelo groen het van afstand, maar de Nootdorpse doelman Barry Kleinis bleef de situatie meester. Vijf minuten later werd de bal uit een hoekschop van Westlandia bij de eerste paal doorgekopt door Marciano Simonis. Maar weer Kleinis kon nu de bal met de hand over het doel tikken. Na bijna een half uur spelen kwam een uittrap van de Nootdorp-doelman voor de voeten van Westlandiaan Angelo Groen terecht. Zijn voorzet op Jedsel Markes werd echter door de defensie van de thuisploeg weggewerkt.

Vlak daarna gevaar aan de andere kant. Een voorzet vanaf de rechterflank van Ridah el Haddioui kwam bij de tweede paal bij Gillian Pieper, die echter ruim naast het Naaldwijkse doel schoot. Tien minuten voor rust bezorgde Simonis de bal uit een hoekschop op de hoek van het strafschopgebied bij Anwar Beeldstroo, die vervolgens hoog voorgaf. Yannick Blom won daar het luchtduel van de lange Marcel de Bruijn. hoog voorgeeft maar in duel met Yannick Blom en Marcel de Bruin wordt weggekopt door Blom. Vlak voor rust zag Ridah el Haddioui nog een bal in handen belanden van Westlandia-sluitpost Stijn van Beek.

Vlak na rust kreeg sv Nootdorp weer de kans snel te scoren. Op aangeven van Ridah el Haddioui kwam Gillian Pieper allen voor doelman Van Beek te staan. De Nootdorper schoot tegen de doelman aan. die recht voor het doel oog-in-oog met keeper van Beek komt maar schiet de bal tegen van Beek. Nadat eerst Mike Hollenberg de bal uit een vrije trap in de Naaldwijkse muur had geschoten, probeerde even later aan de nadere kant Rik van Schie de bal uit een vrije trap in de korte hoek te plaatsen, maar Nootdorp-goalie Kleinis lag op de juiste plaats.

Na zeven minuten spelen in het tweede bedrijf kreeg Westlandia een prima mogelijkheid om langszij te komen. Na een handsbal van aanvoerder Yannick Blom in het strafschopgebied, kwam de bal op de stip te liggen. Marcel de Bruijn zag zijn inzet echter via de paal terugspringen in het veld. Na een uur spelen was Westlandia-doelman Van Beek attent bij een schot van Manuela. Halverwege de tweede helft moeste Westlandia met tien man verder. Marciano Simonis maakte een overtreding op Marcley Manuela en dat kostte hem een tweede gele kaart en kon hij dus gaan douchen.

Met nog twintig minuten op de klok waagde namens de bezoekers Erkan Sensoy een poging maar doelman Kleinis en verdediger Richard Schaaphok wierpen zich voor de bal. Aan de andere kant kwam Daley Windhorst na een één-twee combinatie met Jeffrey Flohr in kansrijke positie, maar vond doelman Van Beek op zijn weg. Westlandia probeerde nog iets aan de nipte achterstand te doen, maar een vrije trap van Anwar Beeldstro kaatste af op Marcel de Bruijn, waarna de inzet over het doel verdween. Twee minuten later was het wel raak aan de andere kant. Joost Swaanenburg ging goed door tot de achterlijn en liet Gillian Pieper de 2-0 op zijn naam schrijven. Pieper raakte daarbij geblesseerd aan zijn hamstring en moest het veld verlaten. Omdat alle wissels al waren gebruikt, moest sv Nootdorp de slotfase ook verder met tien man. In de blessuretijd werd het zelfs nog 3-0. Na een combinatie met Marcley Manuela bracht Jeffrey Flohr de eindstand op het scorebord.