JO11-3: Overtuigende winst in dorpsderby

1 - 9

Nootdorp JO11-3

Onder 11, JO11-3, Groep 2 08

1 oktober 2016 8:30

Het blijft elke keer toch wel weer speciaal de wedstrijdjes tegen RKDEO. De jongens hadden er allemaal veel zin in. De meesten speelden wel tegen een klasgenootje of vriendje. Cas moest deze wedstrijd helaas missen. Strak half 8 zaten de jongens in de bespreekruimte en werden tactische tips meegegeven. Al snel sprongen we op de fiets om richting RKDEO te gaan. Lekker droog weer en een opkomend zonnetje. Wat dat aangaat boffen we wel weer met deze nazomer. Vandaag is Dani de  aanvoerder.

De scheids gaf precies om 8.30 uur met het fluitsignaal de start van de wedstrijd aan. De jongens waren de eerste 2 minuten wat afwachtend en daarna ging het knopje om. Het eerste schot op het goal van RKDEO viel, een minuut later gaf Brent de bal mooi aan Bhodi mee wat resulteerde in een grote kans en snel erna Bhodi met nog een poging. Nu is het mooi dacht Lucas en die schoot de bal vervolgens netjes het doel in (na 4 minuten spelen): 0-1. Binnen 2 minuten schoot Brent op op de paal en vervolgens langs de keeper: 0-2. Dani met een schot van veraf, die netjes door de keeper gevangen werd. Na 10 minuten kwam RKDEO door met een schot op het doel, die door Tim netjes gehouden werd. Nu kwam Isaac ook los en schoot net voor langs. Veroverde de bal weer en gaf hem mee aan Bhodi, die een mooi lobje over de keeper schoot en net over de lat… Finn nu met een voorzet naar Isaac, die wederom net voor langs schoot.

Zou een corner uitkomst bieden? Dani schoot de corner het doelgebied in en Isaac pakt de bal in 1 keer op zijn voet en schiet hem zo “boem” het doel in: 0-3. En de volgende aanval werd al weer in gang gezet door Brent, die hem mooi aan Bhodi dacht te pasen, maar ja die liep net als wissel het veld uit….. Ach, kan gebeuren, je ziet iets geels voorbij rennen en dan speel je die natuurlijk aan. Al snel weer verschillende schoten op het doel van RKDEO. De keeper weert zich daar goed en weet veel ballen tegen te houden, wat uiteindelijk ook in een uitbraak voor RKDEO leidde. Een schot vol op de kruising, maar de bal draaide net niet genoeg door. Deze was echt onhoudbaar voor Tim geweest. Nu pakte Tim wel zijn kans en zag Brent al voorin staan en schoot in 1 keer diep de bal weg. Brent pingelt netjes langs de keeper heen en schiet de bal rustig het doel in: 0-4. Een minuut later Finn met een schot op de lat. Davie heeft weer de nodige ballen weggewerkt door te koppen. Hij is inmiddels wel onze specialist koppen.

Na een kans voor RKDEO, bouwen de mannen weer een mooie aanval op en Isaac schiet de bal straks langs de keeper: 0-5. De keeper van RKDEO liep ver op, maar de bal belandde bij Bhodi en die schoot direct van afstand richting goal en rolde net naast. Na nog wat mooie aanvallen, werd voor de rust gefloten.

Na een korte rustpauze, werd er al weer snel door gevoetbald. 2 minuten na rust weet Lucas een voorzet te geven aan Brent die de bal met links in het doel schiet: 0-6. Vervolgens Finn met links, Bhodi in de handen van de keeper. Na een onderbreking van het aanvalgewesld door een aanval van RKDEO, weet Bhodi de 0-7 te scoren. Lucas daarna op de paal, waarna Bhodi bedacht om RKDEO maar even te helpen met verdedigen. Ach ja, het is toch allemaal Nootdorp…. Even later laat de keeper de bal uit zijn handen vallen na een hard schot van Lucas en tikt Bhodi de bal in de rebound de doellijn over: 0-8. Toen moesten de RKDEO-ers gedacht hebben en nu is het genoeg. Met een snelle utbraak en een flitsend en knal hard schot van afstand, raakte de bal nog net de vingers van Tim en bleef onder de lat: 1-8.

De laatste 10 minuten werden er nog wel kansen gecreeerd, maar leken de mannen ook wat vermoeider te worden na al dat aanvallen. Ze bleven wat meer voorin hangen en het meehelpen verdedigen werd wat minder enthousiast opgepakt. Dani, Davie en Finn mochten afwisseend deels nog even voorin. Uiteindelijk een paar minuten voor tijd nog een laatste doelpunt door Dani (met links), wat resulteerde in een eindstand van 1-9 voor de SV-ers. Ze hebben goed samengespeeld, mooie opbouwen laten zien en veel kansen gecreeerd. Volgende week al weer de laatste Beker wedstrijd tegen de huidige nummer 2. Zelf staan de mannen nu op de 3de plek.