sv Nootdorp sluit af met overwinning op Vitesse Delft

Vitesse Delft 1

Mannen zaterdag, 1, 1e klasse B

13 mei 2017 14:30

Gommans, T.

sv Nootdorp kan zich gaan opmaken voor de nacompetitie met als inzet promotie naar de hoofdklasse. Het afsluitende competitieduel met Vitesse Delft werd in een overwinning omgezet. Als winnaar van de eerste periode mag de ploeg van trainer Dick Boereboom gaan deelnemen aan het competitietoetje.

Er stond weinig meer op het spel in het duel tussen sv Nootdorp en Vitesse Delft. De thuisploeg was al zeker van deelname aan de nacompetitie en de bezoekers waren al veilig. In de vierde minuut gingen de Nootdorpse handen al de lucht in. Nick Sleeking kopte een voorzet van Polino Luiza bij de tweede paal binnen. Vijf minuten later kreeg de thuisploeg opnieuw een kans, maar een bal van Roy Beijer ging voorlangs. Vitesse Delft zocht daarna de aanval maar Mitchell Gronsveld, René de Graaff en Martin Jansen zagen hun pogingen niet in het doel verdwijnen.

Na net iets meer dan 25 minuten spelen kwam sv Nootdorp op 2-0. Marcley Manuela werkte een voorzet van Beijer het doel in. Even later gaf Sleeking een steekpass op Manuela, die een lob over Vitesse Delft-doelman Davy Schilperoort probeerde. De doelman kon de bal nog met de vingertoppen beroeren en in tweede instantie opvangen.

In de tweede helft kreeg Vitesse Delft al vlot een kans. Rick Burgering ging op de keeper af en gaf voor. Sander van Akkeren kreeg de bal nog wel op zijn hoofd, maar doelman Yannic Augustinus kon de inzet tot hoekschop verwerken. Een minuut later was het wel raak. Burgering schoot de bal in de kruising: 2-1.

In de slotfase kreeg sv Nootdorp nog twee kansen. In de 85e minuut ging een schot van Marcley Manuela vanaf de rand van het strafschopgebied ruim over. Vlak voor het eindsignaal kreeg Manuela die voor zijn man kwam de bal opnieuw niet in het doel. In blessuretijd kwam het laatste wapenfeit op naam van Vitesse Delft. Een vrije trap van Sander van Akkeren vanuit de hoek van het strafschopgebied werd door Augustinus uit het doel geduwd, waardoor sv Nootdorp de elfde overwinning van het seizoen kon bijschrijven.

Tekst en Foto : Sander de Hollander