XerxesDZB 1

Mannen zaterdag, 1, 1e klasse B

8 april 2017 14:30

Perk, E. van der

Trainer Dick Boereboom moest aardig puzzelen om elf Nootdorpers op het veld te krijgen en ook nog reserves te hebben. Boereboom vulde aan met veteranen, omdat het tweede team kampioen kon worden en die spelers dus niet beschikbaar waren. sv Nootdorp bleek uiteindelijk niet bij machte om XerxesDZB te verslaan.

XerxesDZB kwam goed uit de startblokken en scoorde al na vier minuten. De vreugde was van zeer korte duur. De arbiter gaf buitenspel aan. Vier minuten later was het toch raak. Een voorzet vanaf links werd door Jorno Reurink simpel ingetikt. De Rotterdammers hadden veel balbezit. sv Nootdorp kon de bal niet in de ploeg houden. Met bijna een half uur op de klok viel de 0-2. Peter Korteling speelde de bal te kort terug op Yannick Blom. Jeremy Hensen onderschepte de bal, wipte deze over de geblesseerde (gebroken pink) keeper Yannick Augustinus heen.

Na een schot van Peter Korteling dat hoog over ging, trof XerxesDZB weer doel. De treffer van Jorno Reurink na geklungel in de Nootdorpse verdediging vond geen genade in de ogen van de arbiter. Opnieuw was buitenspel de oorzaak. In de 40e minuut leverde een combinatie tussen Jersyleer Riley en Chasey Stanneveld gevaar op, maar doelman Mathijs Donatz bleek de baas.

Invaller Marcley Manuela viel meteen op. Zijn vrije trap op de rand van de zestien meter ging langs de muur, maar ook langs het doel. sv Nootdorp-keeper Augustinus kon in de 48e minuut een inzet van Kevin de Vries nog uit het doel stompen, maar moest een minuut later toch vissen. Een hoekschop werd bij de eerste paal weggewerkt, maar Leonardo de Pina werkte de bal vervolgens met veel effect het doel in.

In het vervolg van het duel waren er niet veel grote kansen meer. Nootdorpers Chasey Stanneveld en Marcley Manuela zagen hun pogingen naast het doel gaan. Aan de andere kant trad Augustinus goed handelend op bij pogingen van Joey Grootenboer en Ilyas Oulad. Het bleef dus bij 0-3.

Tekst en Foto : Sander de Hollander