sv Nootdorp punt achter FC ‘s-Gravenzande na nederlaag tegen ARC

2 - 0

Mannen zaterdag, 1, 1e klasse B

18 maart 2017 14:30

Knetsch, J.

In Alphen aan den Rijn incasseerde sv Nootdorp een 2-0 nederlaag. Laagvlieger ARC greep in de tweede helft de kostbare punten. De ploeg van trainer Dick Boereboom heeft na het verlies een punt achterstand op koploper FC ’s-Gravenzande.

ARC kreeg in het duel met sv Nootdorp de eerste mogelijkheid. Een steekbal van Charlie Windhorst (ex-sv Nootdorp) kwam terecht bij Daan van Leeuwen. Het schot van Van Leeuwen ging hoog over. Met bijna een half uur op de klok moest Nootdorper Roy Beijer het veld verlaten met een liesblessure. Zijn vervanger Gillian Pieper zorgde al snel voor gevaar. Pieper legde een bal terug op Mike Hollenberg. Zijn schot ging net naast het doel. ARC kreeg daarna ook een paar kansjes, maar het bleef 0-0. Vlak voor rust moest sv Nootdorp noodgedwongen voor de tweede keer wisselen. Nick Sleeking ging met een rugblessure naar de kant. Yannick Blom mocht het veld betreden.

Vijf minuten in de tweede helft waren de bezoekers als eerste gevaarlijk. Jersylee Riley kreeg een voorzet op het bovenbeen en zag de bal naast gaan. Even later viel het doelpunt aan Alphense zijde. Daan van Leeuwen draaide weg van Yannick Blom en kon het 2900e competitiedoelpunt scoren voor ARC.

In de 64e minuut was Van Leeuwen weer dicht bij een treffer. Zijn inzet kwam via de onderkant van de lat weer terug het veld in. Nootdorper Jeffrey Flohr zag net daarna zijn afstandsschot in de handen van keeper Michael de Leeuw belanden. Vlak voor het eindsignaal viel de tweede treffer van ARC. Een doorgekopte bal van Charlie Windhorst werd een prooi voor Stefan den Horder (2-0).

Tekst en foto : Sander de Hollander