Voorschoten'97 1

Mannen zaterdag, 1, 1e klasse B

18 februari 2017 14:30

Perk, E. van der

sv Nootdorp moest het duel tegen hekkensluiter Voorschoten’97 aantreden zonder Yannick Blom (geschorst), Luiza Polino (ziek) en Peter Korteling (verwaarloosde hersenschudding). Gemakkelijk heeft de ploeg van trainer Dick Boereboom het niet gehad, maar de drie punten bleven wel in Nootdorp: 2-1.

Al binnen een minuut spelen was er een mogelijkheid voor Voorschoten’97. Een vrije trap vanaf de hoek van het strafschopgebied van Tim Koning verdween echter naast het Nootdorpse doel. Twee minuten later bereikte aan de andere kant Stefan Stam met een steekpass Marcley Manuela, maar hij zag zijn inzet voorlangs het doel gaan.

Hamza Chikhi van de bezoekers probeerde het na negen minuten spelen met een vrije trap, maar zag dat sv Nootdorp-doelman Yannic Augustinus tijdig op de juiste plaats lag. Even daarna werd Chikhi weggestuurd door Shemiel Constancia, maar zijn schot werd nu geblokt. Stefan Stam moest er uit bij sv Nootdorp, maar het duurde even voordat zijn vervanger Roy Beijer het veld betrad.

Strafschop

Na dik een half uur spelen namen de gastheren de leiding. Na een overtreding op Jeffrey Flohr in het strafschopgebied, wees scheidsrechter Van der Perk richting penaltystip. Daley Windhorst maakte geen fout: 1-0. Even later was het bijna 2-0, maar een schot van Nick Sleeking werd met een knappe reflex door doelman Stefan van der Niet uit het Voorschotense doel geranseld. Lang heeft sv Nootdorp niet van de v oorsprong kunnen genieten, want nog voor de pauze stond de 1-1 op het scorebord. Na een hoekschop vanaf de linkerflank was Hamza Chikhi succesvol in de afronding: 1-1. Met deze stand gingen de beide ploegen ook aan de thee.

Al binnen drie minuten na de doelwisseling mocht sv Nootdorp aanleggen voor een vrije trap na een overtreding van Donovan Valies op Randy Stanneveld. Marcley Manuela bracht de bal voor het doel, waar tot tweemaal toe appèl was voor hands van een verdediger van Voorschoten’97, maar nu wilde arbiter van der Perk niets weten van een strafschop.

sv Nootdorp verscheen nog enkele keren voor het doel van de bezoekers (volley over van Jeffrey Flohr, een verre ingooi van Mike Hollenberg waarop de keeper attent reageerde den voorzet van Nick Sleeking voorlangs) maar het bleef vooralsnog 1-1. Na een kleine twintig minuten mocht de ploeg van trainer André Lourens een vrije trap nemen op een gevaarlijke positie na een overtreding van Mike Hollenberg op Peer van Paasen. Uit de vrije trap van Hamza Chikhi verdween de bal wel langs de muur, maar ook naast het Nootdorpse doel.

Rood

In de 25e minuut moesten beide teams met tien man verder. Na een overtreding van Chris de Lange op sv Nootdorp-aanvaller Marcley Manuela volgde er een opstootje. De arbiter stelde paal en perk en stuurde beide spelers met rood vervroegd naar de kleedkamers. Pal daarop kwam sv Nootdorp weer op voorsprong. Nadat de rust weer was teruggekeerd kon Mike Hollenberg de vrije trap nemen. Zijn inzet verdween met veel effect via de muur en de vuisten van doelman Van der Niet in het doel: 2-1.

Onbestraft

Voorschoten’97 probeerde er nog wel een gelijkspel uit te halen. In de 90e minuut mocht Sem Simonis op de hoek van het strafschopgebied een vrije trap nemen, bij de tweede paal kopte Lesley van Hemert in, maar doelman Augustinus bleef de situatie meester. Diep in blessuretijd (Van der Perk liet zes minuten extra spelen) was er nog een harde overtreding op Jeffrey Flohr, die niet meer verder kon spelen. De leidsman liet de overtreding onbestraft. sv Nootdorp kon er niet meer mee zitten, de drie punten waren binnen.

Tekst en Foto : Sander de Hollander