sv Nootdorp loopt ondanks gelijkspel in op FC ‘s-Gravenzande

0 - 0

Mannen zaterdag, 1, 1e klasse B

4 maart 2017 14:30

Rijn, L.F. van

Het duel tussen Forum Sport en Nootdorp bleef verstoken van doelpunten. Toch viel er nog iets te lachen voor de bezoekers. Door de nederlaag van FC ’s-Gravenzande kwamen de Nootdorpers in punten op gelijke hoogte met de koploper. Forum Sport staat op een negende positie.

Bij Forum Sport ontbrak Mathijs Seilberger vanwege vakantie. Aan de kant van sv Nootdorp waren Marcley Manuela, Daley Windhorst en Stefan Stam de afwezigen. De eerste kansen in het duel waren voor de Voorburgers. Een schot van Brian de Jong werd voor het doel opgeruimd door Yannick Blom en Joshua Steenvoorden zag zijn doelpoging hoog over gaan.

De enige goede kans voor sv Nootdorp was voor Mike Hollenberg. Uit een vrije trap van Jeffrey Flohr schoot Hollenberg rakelings over. Forum Sport kreeg in het vervolg van de eerste helft voldoende kansen, maar verzuimde te scoren. Doelman Yannic Augustinus stond in de weg bij kansen van Timo Ploemen en Nychel L’ami. Ook Scott Drabbe en Brian de Jong zagen hun inzet net niet in het doel verdwijnen. In de slotminuten van de eerste helft ging ook een schot van Joshua Steenvoorden net naast.

Meteen vanaf de aftrap kreeg Forum Sport een goede kans. Het schot van Brian de Jong belandde op de buitenkant van de paal. sv Nootdorp herpakte zich daarna enigszins en kreeg ook enkele kansen. Jeffrey Flohr zag zijn doelpoging net over gaan in de 53e minuut. Even later trad de Forum Sport-doelman goed handelend op bij een steekpass van Nick Sleeking op Jersylee Riley. In de 70e minuut lepelde Jurdany Koster (Forum Sport) de bal over goalie Yannic Augustinus en het doel heen.

In de slotfase dacht sv Nootdorp nog een strafschop te krijgen nadat Ricardo Siebring in het strafschopgebied werd neergehaald. Scheidsrechter Van Rijn wees naar de stip, maar bedacht zich meteen en toonde Siebring de gele kaart wegens een schwalbe. De stand bleef daardoor 0-0

Tekst en foto : Sander de Hollander