sv Nootdorp verspeelt koppositie door gelijkspel tegen Vitesse Delft

2 - 2

Mannen zaterdag, 1, 1e klasse B

10 december 2016 14:30

Mik, R.J. de

sv Nootdorp moest haar leidende positie inleveren. Op Sportpark Tanthof-Zuid kwam de formatie van trainer Dick Boereboom tegen Vitesse Delft niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Vitesse Delft klom een aantal plaatsjes op de ranglijst door het veroverde punt.

De eerste kans in het duel tussen Vitesse Delft en sv Nootdorp was voor de thuisploeg. In de zesde minuut moest Nootdorp-doelman Augustinus ingrijpen na een vrije trap vanaf de rechterkant. Drie minuten later gingen aan de overkant de handen de lucht in. Een vrije trap van Jeffrey Flohr werd over de achterlijn weggekopt door Sander van Akkeren. Uit de hoekschop kon Gillian Pieper wel binnenkoppen (0-1).

Na een kwartier spelen kreeg Vitesse Delft een goede kans om de stand gelijk te trekken. De inzet van Mark Vermeulen ging echter net naast. Na een half uur spelen kreeg Robin de Boer (Vitesse Delft) geel na een overtreding op Jeffrey Flohr. De vrije trap werd kort genomen en het schot van Mike Hollenberg werd gesmoord in de muur. Daley Windhorst gaf daarna opnieuw voor, maar bij tweede paal kon Jersylee Riley de bal niet tussen de palen te koppen.

Kort na rust viel de 1-1. Een Inzet van René de Graaff werd gekeerd door doelman Yannic Augustinus, maar in de rebound schoot Martin Jansen de bal alsnog binnen. In de 53e minuut kwam Vitesse Delft met tien man te staan. Robin de Boer kreeg na het vasthouden Jersylee Riley van scheidsrechter De Mik zijn tweede gele kaart voorgehouden. In het volgende kwartier ontvingen ook Vitesse Delft-doelman Davy Schilperoort en de Nootdorp-spelers Pieper en Riley na schwalbes de gele kaart.

Beide teams kregen nog wat kansen maar het duel leek in 1-1 te eindigen. sv Nootdorp riep in de 84e minuut nog om een strafschop, maar de arbiter zag geen hands in een bal die op de arm van Sander van Akkeren belandde. In de blessuretijd was er toch nog vuurwerk. In de 93e minuut kwam Vitesse Delft op 2-1. Een bal die van de binnenkant paal het veld weer in kwam werd goed afgerond door René de Graaff. Twee minuten later werd het ook nog 2-2. Vanaf de aftrap trok sv Nootdorp ten aanval. Jeffrey Flohr was verantwoordelijk voor de gelijkmaker.

Tekst en foto : Sander de Hollander