sv Nootdorp komt tegen Deltasport van achterstand terug

Deltasport 1

Mannen zaterdag, 1, 1e klasse B

29 oktober 2016 14:30

Haan, S.G. de

sv Nootdorp keek op eigen terrein al na iets meer dan een kwartier spelen tegen een 0-2 achterstand aan. De koploper wist toch nog een punt te redden (2-2) en breidde haar voorsprong op de concurrenten ondanks het gelijke spel verder
uit.

Na twee minuten spelen zag Deltasport al kans om te scoren. Een schot van Joey van der Velden werd nog gekeerd door Nootdorp-keeper Yannic Augustinus. In de rebound was Jimmy van der Vaart alsnog trefzeker: 0-1. Een kwartier later stond ook de 0-2 op het bord. Joey van der Velden schoot vanaf de rand van het strafschopgebied de bal keurig in de linkerhoek.

In de 24e minuut kwam sv Nootdorp goed weg na een handsbal van aanvoerder Yannick Blom. Scheidsrechter De Haan zag geen hands en deed de zaak af als een kopbal. Toen de arbiter even later wel geel trok voor een overtreding van Diego Liefde op de doorgebroken Jersylee Riley volgden de protesten van de zijde van Deltasport. Met nog twee minuten op de klok bereikte Marcley Manuela aan de linkerkant de achterlijn. Zijn voorzet werd door Jeffrey Flohr langs Deltasport-keeper Carlo Willemse geschoven: 1-2.

Na een kwartier spelen in de tweede helft trok sv Nootdorp de stand gelijk. Marcley Manuela gaf de bal voor het doel waar Jeryslee Riley kon inkoppen: 2-2. De Vlaardingers kregen na de gelijkmaker al snel drie kleine kansen, maar de bal kon niet in het doel gewerkt worden. Ook schoten van de Nootdorpers Richard Schaaphok en een kopbal van Ridah el Haddioui leverden geen resultaat op. Deltasport kreeg de laatste kans, maar doelman Augustinus lag bij de hoekschop op de juiste plaats, waardoor het bij 2-2 bleef.