ARC 1

Mannen zaterdag, 1, 1e klasse B

8 oktober 2016 14:30

Mik, R.J. de

sv Nootdorp bleef ook tegen ARC overeind. Het duel betekende een weerzien voor de gebroeders Windhorst. Na drie seizoenen bij sv Nootdorp gespeeld te hebben vertrok Charlie dit seizoen naar ARC. sv Nootdorp hield door de zege een ruime voorsprong op achtervolgers Brielle, Westlandia en FC ’s-Gravenzande.

sv Nootdorp startte zonder de afwezige Jeffrey Flohr, die in de ochtend voor het eerst vader was geworden van een zoon. Moeder Kim en de pas geboren Damian Elijah Flohr maken het prima.

In het duel was de eerste goede kans meteen raak. Een hoekschop van ARC in de tiende minuut werd gepakt door keeper Yannic Augustinus en met verre uittrap werd Ridah el Haddioui diep gestuurd richting de achterlijn. El Haddioui gaf voor en bij de eerste paal kon Jersylee Riley intikken: 1-0.

In de volgende tien minuten kreeg ARC twee mogelijkheden, maar een voorzet van Joey Lauhouh kreeg geen vervolg en ook Jeffrey Beukenholt zag een mogelijkheid in rook opgaan. In de 25e minuut was Marcley Manuela dicht bij de tweede Nootdorpse treffer, maar hij was te laat op de juiste plaats na een voorzet van Daley Windhorst. Diezelfde Windhorst zag een schot in de 35e minuut tegen ARC-keeper Michael de Leeuw aan komen. Vlak voor rust kwam sv Nootdorp toch nog op 2-0. Een dieptepass van Daley Windhorst kwam bij Manuela terecht die Jop Knoester opzij zette en in de verre hoek scoorde.

Vlak na de hervatting dolde Joey Lauhouh Nootdorp-verdediger Stefan Stam maar zag vervolgens zijn schot voorlangs gaan. In de 62e minuut ging een trap van Robin de Hey vanaf de hoek van de zestienmeter richting de verre hoek. Bij de tweede paal dook Jeffrey Beukenholt onder de bal door en verdween de bal tot verbazing van keeper Augustinus net aan de binnenkant van de paal in het zijnet (2-1).

Met nog elf minuten op de klok werd het duel definitief beslist. Een voorzet van Daley Windhorst werd door ARC-verdediger Daniël Buyink gemist. Marcley Manuela kreeg de bal in de voeten en benutte het buitenkansje: 3-1.