Mannen zaterdag, 1, 1e klasse B

24 september 2016 14:30

Scheidsrechter

Ebink, A.M.

sv Nootdorp omzeilde een lastige klip door op sportpark Adegeest met 0-2 te winnen van Voorschoten’97. Door dit resultaat blijft de formatie van trainer Dick Boereboom als ongeslagen ploeg volop meedoen in de eerste klasse B.

De eerste helft kwam maar moeizaam op gang. sv Nootdorp had de bal veelvuldig achterin in haar bezit. Toch was het Voorschoten’97 dat de eerste dreiging op het vijandelijke doel uitoefende. Dankzij een prima aanval over de rechterkant kon Qendrim Gashi spits Shemiel Constancia wegsteken. Hij schoot tegendraads op de paal.

Het duurde even voordat het eerste schot van sv Nootdorp kwam, maar het was meteen gevaarlijk. Ridah el Haddioui kwam vanuit het centrum opgerukt. Hij zag de mogelijkheid om Marcley Manuela oog in oog met de keeper van Voorschoten te zetten, maar Marcel Quax kon prima pareren.

Dreiging

De laatste momenten van dreiging kwamen beide van de thuisploeg. Het eerste kwam van Hamza Chikhi, die zijn schot vanuit de tweede lijn door Yannic Augustinus gekeerd zag worden. Even later moest de keeper van sv Nootdorp weer redding brengen. Na een voorzet van Hamza Chikhi was het Jordy Manuputty die de bal op de hand van de keeper kopte.

In de tweede helft pakte sv Nootdorp het initiatief op. Vijf minuten na de rust was het meteen raak. Een corner van Voorschoten’97 eindigde in een doelpunt voor de bezoekers. Er werd snel omgeschakeld door de uitploeg, waardoor Marcley Manuela op Marcel Quax afkon. Hamza Apaydin deed nog een uiterste poging, maar kon niet voorkomen dat de 0-1 op het scorebord werd gezet.

Enkele minuten later hadden Marcley Manuela en Jeffrey Flohr de 0-2 op hun schoen. Het schot van Manuela ging een halve meter naast, terwijl Flohr zijn inzet gekeerd zag worden door de keeper.

Toch viel het tweede doelpunt voor sv Nootdorp. Via een aanval door het midden kon Polino Luiza alleen op de doelman afgaan. De middenvelder van sv Nootdorp had de mogelijkheid om de bal opzij te leggen, maar besloot om zelf de bal rustig in het doel te schuiven: 0-2.

De gastheren kregen nog de mogelijkheid om de spanning terug in de wedstrijd te brengen. Linksback Ceyhun Isik kwam oog in oog met doelman Yannic Augustinus te staan, maar laatstgenoemde wist prachtig redding te brengen. Dankzij deze redding werd de eindstand ook 0-2.