4 - 4

Nootdorp JO11-3

Onder 11, JO11-3, Groep 2 08

10 september 2016 10:00

Vandaag een latertje voor ons doen in deze beker competitie. Om 10 uur uit bij SEV tegen hun eerste team. Op tijd verzameld bij SV en na de voorbespreking zijn we in de auto gestapt naar Leidschendam. Isaac vandaag met de aanvoerdersband om. De mannen kwamen wat moeizaam op gang vandaag, ondanks dit prinselijke tijdstip. In het tempo van oude omaatjes liepen ze naar het veld. Wat gaat ons dat brengen vandaag?

In de eerste paar minuten stonden we billenknijpend aan de kant. De SEV spelertjes (allen 2de jaars) schoten uit de startblokken en zette de druk erop bij onze jongens. Met de nodige schoten op het doel van Tim. Zelfs Cas dacht, daar ga ik aan meedoen en schoot een hoge, als terugspeelbal bedoelde, bal richting Tim. Gelukkig was Tim alert en ving de bal netjes in zijn handen. Meteen erna dacht Tim waarschijnlijk, laat ik mee voetballen en kwam behoorlijk de goal uit en schoot, onbedoelt natuurlijk, de bal in de voeten van de tegenstander, die vrij over Tim kon schieten naar een lege goal. Gelukkig had het spelertje even tijd nodig en kon Finn richting het doel snellen om op tijd de bal op te vangen. Pppfffffff….. Rikke tik rikke tik rikke tik….. En vervolgens een bal op de lat van SEV en een corner die netjes door Brent weggekopt werd.

Nu was het wel genoeg en de knop ging om bij de SV-ers. Ze pakten het voetballen weer op en wisten elkaar goed te vinden, gingen de duels steviger in. Bhodi werd bij een counter achterhaald, maar even later gaf Bhodi de bal mooi aan Cas mee, die hem heel netjes het doel inschoot: 0-1 voor SV. Vervolgens begonnen meer kansen te komen voor onze mannen: Lucas met een hard schot dat de lat schampte, Brent met een hard schot op de keeper, Cas net naast. Gelukkig hebben we Tim die een goed schot van SEV prima wist te weren. Toen kwam Isaac los met een mooie actie naar Lucas, die vervolgens een voorzet richting Bhodi gaf; Bhodi bleek 3 cm te klein…. Achter hem stond Dani, die hem in 1 keer keihard richting keeper schoot. Dit waren te veel PK’s voor de keeper en de bal rolde toch de doellijn over: 0-2. Binnen een minuut viel de 0-3 door Lucas, die met rechts schoot (jawel) en de bal voor gaf aan Bhodi. Bhodi maakte het netjes af. Weer een minuut later maakte Isaac een mooie actie en omzeilde 3 spelertjes van SEV en schoot de bal zo in de rechter kruising. Wat een bal zeg! En 0-4. De jongens werden al weer overmoedig, maar SEV is echt wel een goed ploegje, die wat meer pech hadden met hun kansen.

Er kwamen nog wat kansen voor beide ploegen en net voor de rust, wist SEV te scoren met een bal strak langs de paal: 1-4. Nu is het de kunst om wel het voetbal vast te houden in de 2de helft. Dat bleek lastig. SEV bleef jagen en druk zetten en ze hadden een paar grote en snelle spelertjes die zich ook slim opstelden in de voorlinie. Davie had een paar mooie verdedigingsacties. Top! Tim kreeg het nog drukker in de 2de helft en kwam een aantal keren echt heel goed uit en wist de bal te onderscheppen. Echter de rust was eruit en daarmee ook het echte voetballen. Er kwamen nog wel de nodige kansen: Finn met een prachtige voorzet naar Brent, die een beetje in de bal verstrikt raakte; jammer, maar wel de bal naar Davie die van afstand over schoot. Na 5 minuten wist SEV te scoren en de stand werd 2-4. De boel werd steeds onrustiger en SEV ging er weer meer in geloven. Ze kregen gewoon vleugels. Zelfs Dani kon 1 van de spelertjes amper bijhouden. Na een overtreding bij het doel van Tim, kreeg SEV een vrije trap. Stoere mannen van SV maakten een muurtje, maar de SEV speler schoot de bal zo over het muurtje rechts in de kruising. Onhoudbaar. De 3-4 was een feit en nog 7 minuten te spelen. Nog een schot over het doel (wel mooie aanval van Bhodi) en een corner met kansen voor de mannen. Nog 1 minuut te spelen en neeeeeeeee……… een rare stuiterbal, die niet meer onder controle kwam bij onze verdediging en een SEV-er schiet de bal strak weg richting de goal. Onhoudbaar voor Tim: 4-4. Dat is balen zeg, maar ja ook dat hoort er bij.

Het was een mooie en vooral ook spannende wedstrijd, waar de kracht in de eerste helft lag. Ze hebben gevochten als leeuwen om hun voorsprong te behouden. Allemaal goed gespeeld en goed je best gedaan. Vandaag even speciale aandacht voor Tim: super gekeeped Tim!