0 - 2

Mannen, 1, Groep 1 0027

20 augustus 2016 17:00

Virancikli, I.

De dorpsgenoten RKDEO en sv Nootdorp zijn bij elkaar ingedeeld in de bekerpoule. Zaterdag troffen beide teams elkaar op het complex van RKDEO. Zaterdag eersteklasser sv Nootdorp trok met 0-2 aan het langste eind.

Tekst & foto’s: Sander de Hollander

De eerste mogelijkheid in de wedstrijd was voor RKDEO, maar Ricardo Rosario Lopes Landin zag zijn schot in de vijfde minuut voorlangs het doel gaan. Vier minuten later mocht Ridah el Haddioiu van sv Nootdorp alleen op het doel afgaan. De assistent scheidsrechter van RKDEO stond echter met de vlag omhoog, welk signaal arbiter Virancikli wel, maar laat, overnam.

Uit een vrije trap van RKDEO-speler Ryan Lugtigheid kopte Ricardo Rosario naast en aan de andere kant bokste RKDEO-doelman Dennis Hendriks de bal uit een vrije trap van Jeffrey Flohr weg. Na een kwartier spelen werd de bal uit een hoekschop van Rob van Hagen in eerste instantie weggewerkt, maar in rebound zag Jordy Pronk zijn schot door Nootdorp-goalie Yannic Augustinus gestopt worden.

In de 26e minuut nam sv Nootdorp de leiding, al was daar wel een strafschop voor nodig. Chris Nieuwpoort beging een overtreding op Jeffrey Flohr en de leidsman wees gedecideerd naar de stip. Daley Windhorst was vanaf elf meter trefzeker: 0-1. RKDEO trachtte nog wel de bakens te verzetten. Op aangeven van Hayden Bergen kon Tom Simonis zijn voet net niet goed tegen de bal zetten en een actie van Ryan Lugtigheid langs de achterlijn werd tot hoekschop verwerkt. Het bleef echter tot aan de rust bij die 0-1 stand.

Al snel in de tweede helft was sv Nootdorp bij een tweede treffer, maar Ricardo Siebring ging met het hoofd over een voorzet van Ridah el Haddioui door. Vlak daarna kreeg aan de overzijde doelman Augustinus de bal uit een vrije trap van Rob van Hagen niet klem, maar Tom Simonis kon net niet profiteren. Bij een hoge bal in het RKDEO-gebied werd Rick de Bruijn vastgehouden door Ridah el Haddioui, wat arbiter Virancikli blijkbaar ontging. De inzet van El Haddioui werd via doelman Hendriks door Jordy Schot verder weggewerkt.

Nadat eerst RKDEO nog een bal op de buitenkant paal zag belanden bij sv Nootdorp, werd even later de marge verdubbeld door de ‘bezoekers’. Een schot van Nick Sleeking vanaf de rand van het strafschopgebied werd ongelukkig geraakt door Chris Nieuwpoort, waarna de van richting veranderde bal kansloos langs doelman Dennis Hendriks in het RKDEO-doel verdween: 0-2. Het bleef bij die 0-2, maar het was een leuke dorpsderby, met veel bekende gezichten langs de lijn en na afloop werd er nog lang nagepraat door spelers en supporters van beide partijen.