DHC brengt sv Nootdorp tweede seizoensnederlaag toe

DHC 1 (zon)

4 - 2

27 februari 2016 17:00

Te weinig publiek was zaterdag om vijf uur in het DHC-Stadion getuige van de wedstrijd in de eerste ronde van het Haaglanden Voetbal Toernooi tussen DHC en sv Nootdorp. De Delftse zondag hoofdklasser haalde een simpele 4-2 overwinning binnen. Voor sv Nootdorp – na vorige week voor de competitie – de tweede nederlaag van het seizoen.

DHC-trainer Rob de Lange miste wegens blessures Romano Denneboom, Levi Schipper en Tidde Tromp, terwijl Joshua Wadie al enige maanden wegens een blessure afwezig is. Desondanks was de eerste kans al na acht minuten voor Jordy Brouwer, die na een dieptepass van Frank de Lange alleen op de Nootdorp-doelman af mocht gaan. Brouwer werd door een achterop komende verdediger net uit balans gebracht, waardoor de doelman kon ingrijpen.

In de elfde minuut verstuurde Jeffrey van Roon een uitstekende verre pass vanaf links vanaf de zijlijn tot voorbij de tweede paal, waar Jordy Brouwer de bal ineens op de schoen nam: 1-0. Kort hierna werd Joren Tromp op links onderuit gehaald, waarna de vrije trap vanaf links van Serhat Koksal door de Nootdorp-doelman niet goed werd verwerkt en Joey Emmerink attent de 2-0 binnen kon tikken. DHC bleef aanvallen en het was dat Jordy Brouwer en vervolgens Djerreld Muntslag alleen op het doel afgaand beiden een keer wegens buitenspel werden teruggefloten, anders was de score in de eerste twintig minuten verder opgelopen. Ditzelfde gebeurde in de laatste tien minuten voor de rust nog tweemaal met de snelle Djerreld Muntslag.

Na de thee was er vanaf de aftrap en snelle bal naar voren van de gasten en van dichtbij werd door Gillian Pieper de 2-1 achter doelman Mark Smith geschoten. Enkele minuten later liet de Nootdorp-doelman de bal uit een vrije trap van Serhat Koksal weer los, maar het leverde DHC niet meer op dan een hoekschop. De Nootdorp-doelman kon de indraaiende hoekschop van Serhat Koksal net op de lijn stoppen.

In de 55e minuut een hoekschop op links van Frank de Lange. De geel-zwarte verdediging aarzelde met ingrijpen en opnieuw was het de attente Joey Emmerink die scoorde: 3-1. In de 82e minuut werd Serhat Koksal ter hoogte van de middenlijn van de bal gezet, maar scheidsrechter De Bruin liet doorspelen, waarop Nootdorp-aanvaller Aymen Said alleen voor Mark Smith kwam te staan en niet faalde: 3-2. Mochten de bezoekers hieruit nog enige hoop putten, twee minuten later werd het 4-2 door Ferrani Florencia na een uitstekende combinatie met Jordy Brouwer. DHC gaat door naar de tweede ronde, waarin het thuis speelt tegen Haaglandia. Trainer Maurizio Ceccucci was bij dit duel aandachtig toeschouwer.