sv Nootdorp verdedigt eerste plaatse met verve

CSW 1

Mannen zaterdag, 1, 1e klasse B

6 februari 2016 14:30

Spaans, H.

In de eerste klasse kon sv Nootdorp dankzij een overwinning op CSW Wilnis afstand nemen van de nummer twee op de ranglijst Argon. De Nootdorpers hebben nu – na de 3-0 winst – een voorsprong van drie punten op de concurrent uit Mijdrecht.

sv Nootdorp startte met Dick Boereboom als hoofdcoach op de bank omdat John Karelse geveld was door de griep. Doelman Yannic Augustinus mocht naast Boereboom plaats nemen op de bank. Augustinus heeft een ontsteking aan zijn elleboog na een aanrijding op de scooter. Björn Benard nam opnieuw zijn plaats in tussen de palen.

In de negende minuut kon de eerste kans genoteerd worden voor de thuisploeg. Een vrije trap vanaf de linkerkant ging uiteindelijk richting Aimen Said, maar CSW-keeper Jordy Wens kon tussenbeide komen. Kleine kansen waren er aan beide kanten. Zo zag Jeffrey Flohr een vrije trap over de muur heen gaan, maar in de handen van Wens belanden en stond Wens ook bij een kans voor Gillian Pieper in de weg. Nootdorp-doelman Benard wist kansen van Kevin Blom en Nick van Asselen te neutraliseren. Na veertig minuten spelen kwam sv Nootdorp dan toch op voorsprong. Een voorzet van rechts vloog over iedereen heen. Gillian Pieper kon bij de tweede paal de bal binnen koppen: 1-0.

In de twee helft vielen er weinig hoogtepunten te noteren. De kansen die de gastheren kregen werden ook benut. In de 57e minuut zorgde Jeffrey Flohr voor een 2-0 voorsprong en leek het duel beslist. Na 85 minuten kwam CSW met tien man te staan. Een speler viel uit met een hamstringblessure maar er was al drie keer gewisseld. sv Nootdorp wist nog te profiteren van de overtalsituatie. Diep in blessuretijd werkte Aimen Said een voorzet van Jeffrey Flohr van links bij de tweede paal in het open doel: 3-0.