5 - 1

Wilhelmus E4

E-pupillen zaterdag, E3, 4e klasse 06

2 april 2016 8:30

Vandaag staat de eerste van de 4 resterende "finales" op de E3-agenda. Elke wedstrijd moet gewonnen worden, willen we kampioen worden. En dat willen we! Dus: aan de bak tegen het team waar we twee weken terug - uit - nog van verloren hebben.

Met de vermoeidheid nog in de benen (van het Easter Open) en de slaap nog in de ogen verzamelen de jongens van de E3 zich in de kantine van sv Nootdorp. Het is weer een vroegertje, maar daar zijn we zo langzamerhand wel aan gewend. We duiken rond 08.00 uur kleedkamer 7 in. En zodra de schoenveters goed vastzitten, begint Jeroen aan de tactische voorbespreking. Dit keer weer met behulp van het magneetbord. Superding! De uitleg is kraakhelder (zelfs ik kan het volgen) en de heren weten precies wat hen te doen staat. Dus op naar veld 2B voor de warming up.

Spring is in the air! Het is heerlijk voetbalweer als onze jongens hun bekende molentje weer rond laten draaien. Ook Wilhelmus is gearriveerd en is reeds aan de voorbereiding begonnen. Keurig in hun blauwe uit tenue, zoals afgesproken. En daar zal je Rik hebben. Rik Kegge uit de C1 is vandaag onze scheidsrechter. Prettig geregeld! Iedere thuiswedstrijd weer een zorg minder...

Het wie-staat-er-als-eerste-reserve?-lijstje heeft bepaald, dat Ian en Kaj vandaag de aftrap van de zijlijn mogen bekijken. De rest van de mannen staat klaar voor de start als de scheidsrechter het beginsignaal geeft.

Nootdorp komt uitstekend uit de startblokken! Al na één minuut scoort Bo de 1-0. Bo is duidelijk sneller dan zijn tegenstander en daar zou hij de rest van de wedstrijd regelmatig van profiteren. Prima goal en een goed gevoel, natuurlijk. Maar de tegenstander is bepaald niet aangeslagen. Ook zij doen goed hun best en weten in de eerste vijf minuten Milan wel drie keer aan het werk te zetten. Je zou kunnen zeggen, dat Milan ons in de die vijf minuten op voorsprong gehouden heeft. Stuk voor stuk uitstekende reddingen!

In de achtste minuut vindt Bo de paal en Marlon in de rebound de lat. Ik krijg meteen een déjà vu. Twee weken geleden was het in de uitwedstrijd tegen Wilhelmus wel 4 keer raak. Dat wil zeggen: mis! Toen heeft het aluminium voor een belangrijk deel het verschil gemaakt. Dat gaan we toch niet weer meemaken, hoop ik?!

Maar een minuut later scoort Viggo een prachtige goal vanaf eigen helft. Een vrije trap gaat alles en iedereen voorbij en rolt richting open goal. Yonah rent er nog achteraan en even lijkt het, of hij het beslissende tikje geeft. Maar nee, het goal komt op naam van Viggo. Inmiddels alweer zijn 6de in de competitie.

Het staat 2-0 en het vertrouwen groeit. De E3 oogt nu toch echt als het betere team. En in de 16de minuut wordt dat gevoel alleen maar sterker: Marlon scoort een mooie 3-0. En nadat Ian in de 19de minuut de lat raakt, maakt Bo de 4-0. We beginnen zo langzamerhand te geloven, dat we de wedstrijd in de pocket hebben. Maar heeft dat geloof ons team misschien wat overmoedig gemaakt? Want nadat we in de 22ste minuut maar weer eens de paal-lat-paal treffen, scoort Wilhelmus vlak voor rust uit een prachtige aanval de 4-1. De aandacht bij Nootdorp leek even te verslappen, waardoor onze tegenstander net genoeg ruimte kreeg, om tot de goal door te dringen. Jammer!

Na het rustsignaal storten de jongens zich op de limonade. De vlag hangt er goed bij. We staan voor en spelen vandaag duidelijk beter dan Wilhelmus. Maar we zijn er nog niet! Dus nu is het zaak om niet te verslappen. Nou, dat hebben de jongens goed in de oren geknoopt! Want de tweede helft was één van de mooiste 25 minuten voetbal, die ik de E3 tot nu toe heb zien spelen.

Na de rust besluit Marlon even te laten zien, hoe je op tactiek en techniek een snellere tegenstander eenvoudig kunt passeren. Zijn directe verdediger kon de bal even niet volgen, waardoor Marlon tot de keeper kon doordringen. Helaas geen doelpunt, maar wel een mooie actie!

En na de schitterende 5-1 van Yonah (mooi geplaatst in de verre hoek; moet je eens proberen...) zien we binnen tien minuten minstens vijf prachtig uitgespeelde aanvallen. Helaas geen goal, maar wel schitterend om te zien. Je ziet dat de jongens er echt plezier in hebben. En dat alles is ook deels de verdienste van de technische staf en de trouwe supporters. Het team draait fantastisch!

En niet alleen in aanvallend opzicht gaat het goed. Ook de verdediging en middenveld staan als een huis. Hoe hard de directe tegenstander van Mika het ook probeert, hij komt er niet langs. Mika wint vrijwel alle duels. En Viggo en Ian werken uitstekend samen. Ze smoren vrijwel alle aanvallen in de kiem en weten de bal vervolgens nog vaak prachtig uit te verdedigen. En Niels... ja Niels, die is zo ontzettend sterk en volhardend. Hij stopt pas met werken, als hij de bal weer aan de voorhoede heeft afgeleverd. Tenslotte: ik heb Kaj in de afgelopen maanden mooie dingen zien doen. Maar zoveel inzet als hij vandaag getoond heeft, getuigt echt van grote klasse.

Ondertussen vinden de heren nog twee keer het aluminium (dat maakt acht keer in totaal; vanaf vandaag verbod op latjetrap! Hou jij dat in de gaten, Richard?). Wilhelmus heeft het zichtbaar moeilijk. Dit blijkt ook uit een wanhopige overtreding in de 45ste minuut, waarbij Ian uit pure frustratie met twee armen in de houtgreep wordt genomen.

Precies op tijd fluit Rik af en dolgelukkig (na de penalties en de overwinningsslinger) verlaten de heren het veld.

Mooie pot, mannen! Nog drie van die prachtige finales en het kampioenschap kan niet meer stuk. Volgende week RKDEO uit. Altijd lastig...