F1 blijft in de race voor het kampioenschap!

4 - 3

Hillegersberg F1

F-pupillen zaterdag, F1, 1e klasse 3

2 april 2016 9:45

Het zou een mooie dag worden vandaag. Lekkere temperatuur met een zonnetje. Al speelden we pas 9.45 uur, het was nog steeds wat frisjes. De fans hadden daarom nog lekkere winterjassen aan of zaten warm thuis al zenuwachtig aan hun smartphone gekluisterd om de wedstrijd via de app te volgen. Vandaag stond Hillegersberg op het programma; 2 weken geleden wisten de mannen en vrouw in de laatste minuut op een gelijkstand te komen (pppffffjjjj…..) . Wat zou vandaag brengen? Om kampioen te worden (en dat gonst nu wel door de koppies van de spelertjes EN ouders/fans), moeten de laatste 4 wedstrijden gewonnen worden; dan houden de kids het eindresultaat in eigen hand.

Om 9.45 uur floot scheids Lennard voor de start van de wedstrijd. Op gras dit keer, waardoor het een extra uitdaging werd voor de mannen en vrouw. De kids van SV zijn erg eager en binnen 1 minuut breekt Isaac al door met een geweldig schot op de paal. Zo jammer, dat de bal via de paal net buiten de doellijn valt. Maar niet getreurd de volgende aanval wordt al weer opgezet door Isaac en Finn, maar net een te kort balletje van Finn, waardoor de bal door de verdediging onderschept wordt en Hillegerberg direct omschakelt naar een aanval. Ze hebben een super snel spitsje. Zelfs Dani kon het spitsje deze keer niet niet meer bijhalen en de fans zien zo de bal langs Tim geschoten worden: 0-1. Nu ja, iedereen is wel meteen wakker!

De mannen en vrouw lieten zich niet afschrikken en bleven druk zetten. Ze bleven elkaar opzoeken en overspelen: Lucas richting Finn, die de bal vervolgens aan Soufian meegeeft. Souf kwam niet helemaal door. Wel een corner door Lucas genomen, die door het aanraken van een tegenstander via de paal het doel van Hillegersberg in vliegt: 1-1. Dany en Davie waren na de eerste uitbraak van Hillegersberg dubbel alert geworden en de tegenstanders kwamen er bijna niet meer doorheen. Een sterk staaltje verdedigingswerk werd getoond door de mannen. Ook het middenveld hielp goed mee met verdedigen vandaag. Een nieuwe reeks kansen voor SV volgde: Lucas net naast, Souf niet, Finn net over, Lucas van afstand naast, Souf pingelend vastgelopen in strafschopgebied en nog een keertje naast. En daar werden we opgeschrikt door een hele strakke moove van onze scheids. Lennard vervult zijn rol fair en met strakke armbewegingen en stevige fluittonen. Onze complimenten! Lekker duidelijk, ook voor de mannen en vrouw op het veld.

Na al die aanvallen van de SV-ertjes, volgde weer een echte en gevaarlijke aanval door Hillegersberg. Gelukkig voor ons naast geschoten. Hillegersberg nog een keer, maar ingegrepen door Finn, die nu in de verdediging stond. Met een ongelukkige uitgooi, kwam de bal in de voeten van de spelers van Hillegersberg en heel resoluut stormden ze met de bal terug naar Tim. Met een schot op de binnenkant van de paal, rolde de bal toch nog het doel van Tim in. Balen zeg: 1-2. Nu ja, met z’n allen er weer tegen aan. Isaac naar Brent, die vervolgens door 3 verdedigers gemangeld werd. Davie weer met een sublieme verdedigings actie, steeds weer goed voor zijn mannetje. En daar gaat Isaac weer. Vanaf het middenveld breekt hij door, houdt het hoofd koel en schiet de bal netjes geplaatst langs de keeper het doel in: 2-2. De kids blijven druk zetten. Dani met verschillende mooie voorzetten richting Souf en Daimy. Daimy doorgespeeld met als resultaat een corner. Isaac met een mooie actie; helaas overgeschoten door Daimy. Hillegersberg neemt het roer nu weer over en breekt uit. Finn blijft gelijk op rennen en Tim komt op tijd zijn goal uit, waardoor de speler net naast schiet. De SV-ers schakelen direct weer om. Met een opbouw via Tim, Isaac en Brent, gaat de bal door naar Lucas, die de bal heeeeel beheerst in het doel schiet: 3-2. Lennard fluit af voor de rust.

De wedstrijd is super spannend. En dan hebben we nog 20 minuten te gaan na de rust. Houden onze hartjes dat wel vol?! Voelt de scheids de spanning ook? Hij verliest namelijk allerlei zaken uit zijn broekzak, waardoor spelertjes af en toe met notitieboekjes en pennen achter de scheids aan rennen. Na een minuut of 5 tot 10 gaat de wedstrijd weer verder. Daimy met een kopbal, en een voetbalschoen van een tegenstander in haar gezicht (au, pijnlijk). En de mannen en vrouw gaan weer vrolijk door met kansen creëren. Hartverzakkingen aan de kant. De F1 spelers overheersen nu echt, maar Hillegersberg is het meest effectief in het verzilveren van hun kansen in doelpunten. Brent, Daimy en Isaac krijgen nog de nodige kansen. Ook Dani krijgt af een toe de kans om te schieten. En oh nee, daar gaat Hillegersberg weer…… 2 corners achter elkaar. De eerste wordt netjes weggewerkt door de SV-ers. Maar de 2de corner is een ongelooflijk en geweldig schot. De bal draait gewoon in 1 keer de verre hoek in, onhoudbaar voor Tim en de andere spelertjes kunnen er ook gewoonweg niet bij: 3-3.

Er volgen nog vele kansen: Dani en Brent van afstand naast, Daimy net niet genoeg kracht in een schot dat nog wel langs de keeper rolt maar naast de doelpaal eindigt, Brent in de handen van de keeper, Lucas via Souf naar Daimy en net naast, Finn drijft op en speelt naar Lucas en een corner, Dani met vrije trap en nog een corner, Finn weer naar Lucas en de keeper staat in de weg……. Uitbraak van Hillegersberg…… Gelukkig zijn daar Dani en Finn die de aanval professioneel pareren. Nu onze F1 weer met een uitbraak van Souf. Uiteindelijk weer een corner, die bij Finn terecht komt en die de bal in 1 keer doorschiet, maar in de handen van de keeper. Een echte zenuwslopende wedstrijd, rikketiks die steeds sneller gaan, handen die al de lucht in gaan om te juichen bij alle kansen etc etc. Nog 5 minuten te gaan…. de spanning stijgt verder…. Winterjassen kunnen wel uit …..

Wederom een aanval van SV. Lucas geeft een mooie voorzet op maat aan Souf, die de bal uiteindelijk het doel in weet te krijgen…. De wave gaat nu aan de kant: 4-3. Nu deze stand de laatste 4 minuten vast te houden….. Daar gaat Hillegersberg weer….. Tim nu met een mooie redding (ppppfffjjjjj). En de mannen en vrouw vliegen weer over het veld richting de goal van Hillegersberg. Bijna de 5-3 in de pocket (dat was wel lekker geweest). Nu Hillegersberg meteen een laatste aanval en een corner. Hun keeper nu ook mee naar voren (een Martin Hanssen actie????). Maar Finn weet de bal te bemachtigen en neemt de bal mee naar de helft van Hillegersberg. Hij schiet, het doel was nog wel erg ver weg; net naast….. Nu was de tijd echt om. Lennard geeft het eindsignaal. Een verdiende 4-3 winst voor onze mannen en vrouw! Juichende en vooral ook trotse fans aan de kant. De kids staan met deze overwinning nog steeds op de koppositie in de poule.

Nog 3 (spannende) wedstrijden te gaan en de F1 blijft in de race voor het kampioenschap! En Lennard uiteraard weer bedankt voor het fluiten van deze superspannende wedstrijd.