F-pupillen zaterdag, F3, 4e klasse 05

12 maart 2016 8:30

Vroeg, veel te vroeg…..Koud, veel te koud…..

Wit veld, maar wintersportgevoel door, gelukkig, een lekker zonnetje! Femke schitterde door afwezigheid in verband met een familieweekend. Kevin eerste wissel, omdat Richard geen koude handen wilde krijgen en zijn autoramen liever met ontdooispray vrij wilde maken dan door te krabben en daardoor te laat arriveerde.

SV won de toss en mocht aftrappen. Eerste 10 minuten waren wat mat, kansjes over en weer, maar eigenlijk niet noemenswaardig. Tot de 11e minuut, corner voor Concordia. Goed genomen corner, een indraaier zoals we die noemen. Yanick stond ‘ingebouwd’ en kon niet bij de bal, maar gelukkig stond Manuel goed opgesteld bij de 2e paal en werkte de bal weg. Na deze corner werd SV echt wakker en ging overtuigend in de aanval. Maar de keeper van Concordia was in vorm en keerde diverse mogelijkheden van de kant van SV.

14e minuut, uittrap van de keeper van Concordia, stuitert over iedereen heen, maar gelukkig is ook Yanick wakker en weet de bal te pakken. Snelle spelhervatting en de bal komt via Soufiane en Jasper bij Luca. Luca alleen voor de keeper èn………. weer een goede redding van de keeper van Concordia. Staat Van de Sar bij Concordia onder de lat in plaats van Noordwijk!? De bal wordt na het uitnemen direct veroverd op het middenveld door SV en in de 15e minuut is het dan toch 0-1. Jasper scoort nadat Luca, die de bal perfect van Dennis voor kreeg van de zijkant, half raak schiet en de bal voor de voeten van Jasper valt en hij droog op doel schiet……

Kort daarop volgt het 2e doelpunt. Na een snel genomen vrij trap, wederom Dennis die Jasper alleen voor de keeper krijgt en hem verrast met een goed geplaatst schot, 0-2! Vlak voor rust krijgt Concordia wederom een corner. De corners van Concordia worden keer op keer goed, strak genomen, maar Yanick blijft opletten als de bal vanuit de ‘kluts’ op doel geschoten wordt en deze goed tegenhoudt.

RUST

2e helft, zon tegen en dus altijd lastig. Direct in het begin van de 2e helft een verre uittrap van onze doelman op Jasper, Jasper, met overzicht, op Kevin, Kevin haalt uit………. Maar de paal staat in de weg, jammer. Net zoals in 1e helft blijven de corners van Concordia gevaarlijk. Maar deze keer weet Soufiane de bal bij de eerste paal te keren met, ja wel, het hoofd!! Uitstekend opgesteld. De bal komt na de kopbal van Soufiane bij Milan, die met prima overzicht de bal cross in de voeten van Luca weet te spelen. Luca alleen op de keeper af, maar de keeper van Concordia blijft uiterst koel en weet de bal wederom te keren. Weinig geluk voor Luca vandaag, helaas! Concordia breekt direct uit door een goede uittrap van de doelman. De bal stuiter hoog op en de rechtsbuiten van Concordia neemt hem direct uit de lucht op zijn slof. Droog, hard en hoog schot. 1-2, onhoudbaar, prima goal!

Concordia dringt de laatste minuten nog aan op een gelijk spel. Het wordt nog even billen knijpen zo vlak voor het eind. Geeft SV dan toch nog 2 punten weg nadat zij een prima wedstrijd speelden en zoveel kansen creëerden? Gelukkig klinkt het eindsignaal en weet SV gelukkig ook vandaag met 3 punten huiswaarts te keren naar Nootdorp.

Man van de wedstrijd? De keeper(s) van Concordia!! Aan onze zijde? Manuel, verdient de aanvoerder voor komende week, gefeliciteerd!!

Plaatsvervangend, drukke, razende reporter.