6 - 1

Berkel F1

F-pupillen zaterdag, F1, 1e klasse 3

12 maart 2016 9:45

’s Ochtends uit het raam kijkend zag het er wel frisjes uit. Autoruiten bevroren, gras wit….. Vandaag weer afgelastingen? Nee hoor, de F1 mag gewoon aantreden om 9.45 uur op het kunstgrasveld. Een lekker zonnetje brand al op onze bolletjes. Zonnebrillen op, handschoenen mee en winterjassen aan. Vandaag kwamen de jongens uit Berkel op bezoek, de virtuele nummer 2 in de poule. De fans aan de kant waren benieuwd; dit wordt vast een spannende wedstrijd.

Lennard fluit netjes voor het begin om 9.45 uur en de SV mannen en vrouw gaan enthousiast van start. Ze zitten allemaal boven op de bal, gaan stevig, maar netjes de duels aan en binnen een paar minuten heeft Lucas zijn eerste kans al te pakken, net achter langs. Dani en Davie houden de boel achter goed dicht en geen Berkel jongen komt er langs. Onze boys en girl starten de opbouw ook netjes en na een minuut of 6 speelt Finn de bal door naar Isaac, die de bal door passt naar Lucas. Lucas neemt de bal netjes aan, neemt rustig de tijd en met een waar “Lucas schot” gaat de bal boem het doel in: 1-0.

Bij de aftrap verliest Berkel de bal al weer snel aan SV. Finn schiet de bal goed door naar Soufian, die zo door kan lopen en de bal geweldig langs de keeper speelt: 2-0. De fans aan de kant (en de trainers/coach) staan te genieten van deze eerste 10 minuten van de F1. Het perfecte samen spel, goed druk er op houden, alertheid bij alle spelertjes, elkaar zoekend en vindend etc etc. Wat wil een trainer en coach nog meer? Nog meer kansen vanuit mooi opbouwend spel natuurlijk en strakke verdedigingsacties! Brent, Finn en Isaac met de druk op het middenveld. Daimy even terugzakkend om Dani en Daivy te helpen en dan ziet Isaac zijn kans weer schoon. Een mooie pass naar Soufian, die deze kans weer weet te verzilveren: 3-0.

Berkel had moeite om in hun spel te komen. Continue werden ze onder druk gezet en gehouden en aanvallen werden fors afgeslagen. Maar tegen de rust aan wisten ze toch door te breken en met een schot op de paal de SV-ers even op te schrikken. Meteen wisten de mannen en vrouw het spel weer over te nemen met een mooie aanval, zonder doelresultaat. Tijd voor rust.

Lekker een beker limonade, de complimenten van Kenny en Bart en vooral vast houden en zo door spelen was het devies “blijf voetballen”. Om 10.14 mochten de kids weer verder spelen. In de 2de helft kreeg Tim het iets drukker en na een minuut of 6 wist Berkel Tim toch te passeren: 3-1. Benieuwd of de kids van SV hun hoofden nu koel konden houden. Ze bleven stug door voetballen en kansen creëren. Berkel wist nu wel af en toe wat gevaarlijker te worden en alle mannen en vrouw renden van voor naar achter.  “blijf voetballen” was wat de SV coaches vooral de kids mee bleven geven. Dat hielp wel, maar het niveau van de eerste helft werd nog niet gehaald. Isaac met een kans, Daimy nog een poging en vervolgens wat gepingpong bij het doel van Berkel. Brent die het gepingpong wist te doorbreken: 4-1. Binnen een minuut Brent met een schot op de lat en Soufian net naast via een Berkel speler. Nu een corner, die bij Daimy kwam. Ze poeierde de bal in 1 keer de goal in: 5-1.

Lucas zag zijn kans schoon om vanaf de middenlijn een doelpoging te doen. De bal kwam nog best in de buurt….. Na weer een mooi opgebouwde aanval schoot Daimy op het doel. De keeper klemde de bal goed in de handen, maar kwam toch achter de doellijn terecht. Wij fans konden het niet echt goed zien, maar de scheids stond er met zijn neus boven op. Was het toch opeens 6-1 met nog 5 minuten te spelen. Dit was wel het doelpunt waar het minst hard voor gejuicht is door zowel fans als spelertjes. Een onverwachte meevaller!

De SVer-tjes namen het initiatief weer helemaal over en kregen nog een paar mooie kansen: Lucas met een schot uit verweggistan (handen keeper), weer een doellijnactie, Dani alleen op de keeper af van achteruit komend… en Souf die nog een keer alleen op pad kon. Helaas konden ze allemaal net niet afgemaakt worden. Maar een top resultaat, waar een niemand van had durven dromen vooraf!

Lennard, strak gefloten! Dank je wel voor het scheidsen; de fans hebben ook weer van jou genoten!