1 - 6

Nootdorp JO9-1

F-pupillen zaterdag, F1, 1e klasse 3

13 februari 2016 9:45

Een echte winterochtend vandaag. Autoruiten krabben, handschoenen aan en mutsen op. Een zonnetje dat opkomt. Vandaag mocht de F1 aantreden tegen Spirit in Ouderkerk aan de IJssel (bijna 3 kwartier rijden….). Helaas ook een zieke vandaag. Davie is geveld door de griep. Via de groepsapp kan hij de wedstrijd gelukkig wel een beetje volgen. Om kwart voor 9 vertrokken we vanaf de club richting Ouderkerk. En er leiden veel wegen naar Ouderkerk…. Via 3 verschillende routes kwamen we allemaal zo ongeveer gelijk aan bij Spirit.

In Ouderkerk aangekomen, troffen we een keihard wit veld aan en een lekker zonnetje (altijd fijn voor de fans). Waar op SV de wedstrijden tot 11 uur afgelast waren, werd hier gewoon gespeeld. Wat een bikkels in het Rotterdamse. Een paar minuten later gestart, omdat de scheids alle spelertjes nog even bij zich liet komen om te vertellen dat het veld hard en wat glad kan zijn en je dus met slidings moet oppassen. Vanaf het begin overheersten de mannen en vrouw van de F1, al viel het voetballen niet mee op zo’n hard, hobbelig wit grasveld. Het was de eerste 10 minuten dus ook vooral wennen aan een bal die alle kanten op stuiterde en ook nog wat zwaarder was dan we bij SV gewend zijn. Onder controle krijgen van de bal was wat lastiger en de pass-jes goed afmeten ook. Gelukkig zijn de meesten technisch goed onderlegd, hebben inzicht, zijn lekker snel en fel en weten elkaar altijd goed te vinden op het veld. Kleine foutjes konden daardoor snel met elkaar hersteld worden. En nog belangrijker, ze bleven voetballen. De aanhouder wint. De bal onder controle krijgen en pass-jes geven ging steeds beter.

Binnen 5 minuten waren er al verschillende kansen voor onze kids. Souf met een poging en Daimy in de rebound. Brent met een mooie voorzet richting Daimy, maar de keeper was er ook vlotjes bij. Souf alleen op de keeper af, Brent met een hard schot in 1 keer, net naast. Pass van Brent op Lucas, keeper stopt en Souf in de rebound net naast en weer Brent naar Lucas en net naast (ik tel al 6 mogelijke doelpunten….). Zijn ze best goed in hè onze toppers: veel kansen creëren en dan…. net naast of over.

Gelukkig was de verdediging ook alert en Dani, Finn en Tim hielden de boel achter goed dicht. Een spelertje van Spirit verloor nog een voetbalschoen tijdens een gevaarlijke aanval en speelde kranig door op 1 schoen….. (koud he?!). En jawel daar gingen onze kids weer de andere kant op. Joehoeeeee, Dani passt de bal van achteruit geweldig door het midden naar Lucas en die poeiert hem er zo in: 0-1. Het “ijs” is gebroken en het veld wordt langzamerhand steeds wat groener. Isaac weet op het middenveld ook de nodige ballen te veroveren en zo weer een aanval op te starten.

Een van de eerste corners vandaag is voor SV. Lucas legt de bal als een professional klaar en geeft de voorzet, die Souf mooi in het doel van Spirit weet te werken: 0-2. Bij de thuisblijvers wordt een Souf dance uitgevoerd (zou graag het filmpje willen zien…). Achterin wordt Tim goed bij het spel betrokken door de verdedigers van SV. Dani legde regelmatig de bal netjes terug. Na weer 3 corners voor onze F1 was het rust. In de rust gaan ze in de Rotterdamse regio terug naar de kleedmakers. Wij nu dus ook met dit koude weer. Limootje er in, complimenten van Kenny en Bart en enthousiast keerde het spul weer terug.

Direct na de rust werden de mannen en vrouw al weer gevaarlijk bij het doel van Spirit. Hun keeper verrichtte goed werk en wist veel ballen tegen te houden. Nu een uitbraak voor Spirit. Gelukkig op de lat! Snel de geel-zwarten weer en wat een mooie opgebouwde aanval dit keer: Isaac verovert de bal terug, Souf loopt door en speelt de bal netjes af naar Brent die hem zo Lucas in de schoenen schuift, die vrij voor het doel stond en hem zo de goal intikte. Kansloos voor de keeper: 0-3. En toen kwamen er weer wat cornertjes voor SV. Welgeteld 4 achter elkaar, waarbij de laatste, op maat gespeeld door Finn, net over gekopt werd door Souf. Nu Spirit in de aanval richting het doel van Tim. Weer goed verdedigd. Dani wil hem wegschieten, maar de bal beland rechtstreeks in de voeten van de spits van Spirit. Dat mannetje schrok er zo van, dat hij de bal zo mooi aangespeeld kreeg van een tegenstander, dat hij uitgleed en de kans direct weg was (gelukkig voor onze mannen en vrouw).

Wel een corner voor Spirit. Tim goed gekeeped en daarna een kanonschot op zijn doel, die net over ging. Tim had naast het keepen vandaag ook nog een bijbaantje: ballen uit de sloot hengelen….. Snel de draad weer opgepakt en een mooie aanval werd opgezet met als resultaat een geweldig doelpunt van Lucas: 0-4. Heel mooi ingeschoten. Even later een mooie voorzet van Lucas en weer een kopbal van Soufian en raak dit keer: 0-5. Voor de verandering weer 3 corners voor SV en in de tussentijd ook een aantal kansen voor Lucas, Dani en Brent, na het nodige voorwerk van Isaac, Dani en Finn. Dan maar even tikkie takkie bij het doel van Spirit tussen onze spelers en de keeper. Resultaat: een scorende Lucas: 0-6. Nog 5 minuten te spelen.

Spirit heet natuurlijk niet voor niets Spirit, dus ze bleven het proberen. Nu kregen zij 2 corners, waarbij de 2de corner heel netjes door Daimy werd uitverdedigd. Van afstand schoot nu een Spirit spelertje de kruising in: 1-6. Wat een mooie goal. Later kwam de bekentenis van Lucas “het doelpunt kwam door mij; ik stond voor Tim, die niets meer kon zien, en raakte de bal met mijn hoofd en toen ging de bal zo over Tim heen”. Hhmmmm, dus eigenlijk was het 7-0. Maar niet getreurd, we gaan gewoon weer verder. Daimy nog met een goede verdedigingsactie en Tim hield op de valreep ook nog een bal tegen. Toen vond de scheids het wel genoeg. Einde wedstrijd.

Wat hebben ze weer goed gespeeld vandaag. En wat kenmerkte deze wedstrijd? Koud weer, hard veld, lekker zonnetje EN veel kansen, mooie doelpunten, goed overspel, jagen op de bal, af en toe vissen en …. heel veel corners….

In de kleedkamer aangekomen, kwam door dat Sparta (de virtuele nummer 1) had verloren; wat kunnen 8 kids dan een herrie/feest maken zeg….. thuis aangekomen bleek ook de nummer 2, Capelle, verloren te hebben. Onze F1 staat nu dus echt op de eerste plek! Maar…. tegen de nummers 3 en 4 (Sparta en Hilligersberg) moeten we nog 2 keer spelen. Het wordt in ieder geval een spannende eindfase van dit seizoen en we hopen natuurlijk vooral op mooi voetbal! Op naar de volgende keer…. 5 maart tegen Sparta.