TOGB F1

F-pupillen zaterdag, F1, 1e klasse 3

16 januari 2016 9:45

De ene na de andere afgelasting. Wel jammer na de winterstop, want de meeste mannetjes en vrouwtjes staan te trappelen om weer het veld op te stormen. Sompige grasvelden in de hele regio en dat midden in de winter. Het zou nu hard moeten vriezen en sneeuwen….. F1 speelde op het kunstgrasveld en kon wel gewoon aantreden tegen TOGB. Strak 9.45 uur floot jeugdscheid Alec af. Inmiddels voor de derde keer dat hij bij de F1 kwam fluiten.

TOGB wilde natuurlijk revanche nemen, na de dikke overwinning vorige keer van onze zwart-gele tornado’s. Vandaag wel weer een aardig “windje” dat schuin het veld over waaide (goed voorteken?). Binnen 2 minuten al kansen voor SV. Lucas met een mooie voorzet voor het doel richting Brent en Finn, maar die konden er allebei net niet lekker bij. Snel daarna Lucas zelf met een schot net over het doel. TOGB pakte de bal over en stormde richting het doel van Tim. Gelukkig kwam de TOGB-er Daimy tegen die de bal redelijk gemakkelijk afpakte. En weer opbouwen. Lucas weer net over. Het valt niet mee met die harde en rare wind. De keepster van TOGB gooide wat zwak uit en Souf kon de bal precies onderscheppen. Daar komt het eerste doelpunt dachten de supporters, die al klaar stonden om op te springen. Maar nee, net niet. Ook de volgende 2 kansen wisten de mannen en vrouw niet te benutten. Het wordt toch niet zo’n dag dat er kansen te over zijn en de bal er gewoon niet in wil, de tegenstander 1 uitbraak heeft en meteen scored?????!!!

En ja hoor daar gaat TOGB…. Mannetje op onze keeper Tim af en die weet hem gelukkig goed te houden. Super! De spelers vliegen nu heen en weer over het veld en van de ene naar de andere kant. Dani, Davie en Daimy houden de boel achter goed dicht. Brent doet het nodige werk op het middenveld, later Isaac, en Lucas, Souf en Finn proberen van alles voorin. Het moet toch een keer gebeuren…. Een doelpunt voor SV. Een trap naar voren door Dani die opgepikt wordt door Isaac en hem vervolgens mooi door passed naar Finn. Finn oog in oog met de keepster van TOGB. Zou hij zich door deze blondine af laten leiden? Nee, hoor. Heel cool en gecontroleerd schiet hij (met links!) de bal langs haar heen en de 1-0 is een feit. Binnen een minuut krijgt Finn nog een kans, maar de paal staat in de weg. Tim, die goed staat te keepen, gooit de bal wat nonchalant uit…… O neeee……  (zijn vader aan de kant in alle staten...). Gelukkig herstelt hij de boel zelf en kwam onze verdediging ook snel in actie. Pppfffjjjj. Tijd voor rust!

Na de peptalk in de rust en een bekertje limo, kwamen de mannen en vrouw weer het veld in. Direct weer de kansen voor de geel-zwarten, met vandaag een beetje wit (TOGB heeft namelijk dezelfde kledinglijn): Souf net niet, Brent voor langs, wat gepruttel voor het doel van TOGB en Daimy weet in al dat geharrewar de bal langs de keepster te krijgen: 2-0! Binnen 1 minuut legt Brent de 3-0 er in. Gaan ze nu echt van start en drukken ze door? Nog 7 minuten te spelen….. Ze willen wel, maar de bal mag er gewoon niet meer in: Lucas op de paal, Brent op de keeper, Daimy bijna, Isaac net naast, Daimy alleen op de goal af. Toen vond Alec het wel genoeg en de wedstrijd werd afgefloten. Een mooie 3-0 overwinning en …… Inmiddels ook bekend dat Sparta gelijk gespeeld heeft, wat betekent dat de F1 nu eerste staat met 19 punten (43 voor en 11 tegen doelpunten). Supertrots, die apen van ons!

Het feest was nog niet voorbij, want van de week waren er 2 jarigen in het team: Davie en Lucas. Gefeliciteerd mannen! In de kantine lekker eigen gemaakte appeltaart en cake met limo voor de kids en fans. Ik wist niet dat Lucas en Davie zo goed konden bakken!

Scheids Alec natuurlijk weer bedankt voor het fluiten.