Covid-19 - sv Nootdorp

Covid-19

Covid-19

COVID Richtlijnen SV Nootdorp per 10 juli 2021

Per 10 juli 2021 vindt er een verdere versoepeling plaats van de regels met betrekking tot sporten. Op basis van de door de Rijksoverheid aangekondigde versoepelingen past SV Nootdorp de richtlijnen met betrekking tot COVID aan. 
De richtlijnen  zijn gebaseerd op het ‘Sportprotocol verantwoord sporten’ van de NOC/NSF.  De onderstaande maatregelen worden geadviseerd voor sporten in het algemeen. De KNVB verwijst naar dit protocol op zijn website.

Algemeen

 • heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen;
 • ga direct naar huis wanneer er tijdens de training of wedstrijd klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheidverhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak: dit geldt voor iedereen;
 • personen van 18 jaar en ouder houden onderling 1,5 m afstand;
 • vermijd drukte;
 • was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na bezoek bij SV Nootdorp;
 • schud geen handen;
 • neem de gebruikelijke veiligheids- en hygiëneregels voor iedereen in acht.

Trainen en wedstrijden spelen
Trainingen en wedstrijden zijn voor iedereen toegestaan. Per zaterdag 3 september zal de KNVB de competitie starten.

SV Nootdorp en sportpark 's Gravenhout

 • Kleedkamers en douches zijn weer geopend
 • De sportkantine en het terras zullen weer geopend zijn volgens de richtlijnen voor het openen van de horeca. Een vaste zitplaats aan een tafel is verplicht. Zitplaatsen aan de bar zijn niet toegestaan. Zelfbediening is toegestaan. Registratie en gezondheidscheck zijn verplicht
 • Publiek is bij amateurwedstrijden en -trainingen welkom, met inachtneming van de anderhalve meter afstand en met vaste zitplaatsen

Wat te doen bij een positieve test?
In het geval van een positieve test in je team is het verstandig om zo snel mogelijk, via de betrokkene, te schakelen met de GGD. Zij doen een bron- en contactonderzoek en zullen aangeven welke regels gelden voor contacten die voortkomen uit het bron- en contactonderzoek zoals de teamgenoten van de speler.

Over het algemeen verblijven sporters tijdens een wedstrijd of training niet meer dan 15 minuten binnen 1.5 meter van een andere persoon en ziet de GGD teamgenoten als 'overige niet nauwe contacten'. Deze spelers mogen in dat geval blijven deelnemen aan wedstrijden, maar moeten hun gezondheidssituatie goed in de gaten houden en thuisblijven zodra een van de door de overheid genoemde klachten optreedt. Daarbij geldt: safety first, neem je verantwoordelijkheid! 

Als je weet dat iemand meer dan 15 minuten binnen 1,5 meter van de desbetreffende speler is geweest, dan geldt voor deze persoon, indien niet-gevaccineerd, het dringende advies in quarantaine te gaan voor de duur die de overheid voorschrijft en na 5 dagen een zelftest te doen. In de quarantaine-periode mag uiteraard ook niet gesport worden.

Is die persoon volledig gevaccineerd of heeft deze eerder corona gehad en daarna 1 vaccinatie gekregen of heeft deze in het afgelopen halfjaar corona gehad, hoeft deze niet in quarantaine en mag er wel gesport worden in het team. Wel is het aan te raden om na 5 dagen een zelftest te doen. Bij corona klachten maakt de persoon een afspraak bij de GGD voor coronatest.

Regels voor testen en thuisblijven bij klachten
Iedereen met klachten die passen bij corona heeft blijft thuis en laat zich testen op het coronavirus. Zo kunnen mensen die in contact zijn geweest met iemand die positief getest is snel gewaarschuwd worden en maatregelen treffen om het virus niet verder te verspreiden. En mensen die positief testen op corona kunnen maatregelen treffen waardoor ze het virus niet verder verspreiden. Ook kinderen kunnen getest worden. Laat kinderen in ieder geval testen bij:

 • veel hoesten, koorts en/of benauwdheid;
 • coronagerelateerde klachten na contact met iemand met corona.

Voor kinderen vanaf de middelbare school leeftijd gelden dezelfde regels voor testen als voor volwassenen. Is uw kind erg ziek? Neem dan contact op met de huisarts.

In de volgende gevallen kunt u ook zonder klachten getest worden:

 • Uw naam komt naar voren uit bron- en contactonderzoek omdat u  nauw contact had met een besmet persoon.
 • U krijgt een melding in de CoronaMelder app omdat u in contact bent geweest met iemand met corona.
 • U bent in het buitenland geweest.

In deze gevallen kunt u 5 dagen na het laatste risicovolle contact of de aankomst in Nederland getest worden. Is de test negatief? Dan hoeft u niet meer in quarantaine te blijven. Krijgt u klachten? Wacht dan niet met testen tot dag 5.

Lees meer over het testen en de regels over quarantaine. Hier staat ook een brochure die mensen hulp en ondersteuning biedt bij quarantaine.

Let op: Blijf altijd de basisregels volgen en wees extra voorzichtig rondom ouderen en mensen met een kwetsbare gezondheid, ook na een negatieve testuitslag. Vermijd contact met kwetsbare personen tot 10 dagen na het laatste risicovolle contact. U kunt namelijk nog klachten ontwikkelen.

N.b. : De richtlijnen zijn een levend document. Indien de maatregelen de komende tijd veranderen op basis van verdere versoepelingen (of andere maatregelen), zullen de richtlijnen weer worden aangepast. 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!