Richtlijnen SV Nootdorp per 28 januari 2021

• heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen;
  • ga direct naar huis wanneer er tijdens de training of wedstrijd klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheidverhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak: dit geldt voor iedereen; personen van 18 jaar en ouder houden onderling 1,5 m afstand;
  • vermijd drukte;
  • was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na bezoek bij SV Nootdorp;
  • schud geen handen;
  • neem de gebruikelijke veiligheids- en hygiëneregels voor iedereen in acht.

SV Nootdorp en sportpark ‘s Gravenhout

• in heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Het trainingsschema is hierop aangepast. De trainingen eindigen uiterlijk om 20:30 uur.
  • kantine, kleedkamers en douches zijn dicht;
  • na afloop van de training of wedstrijd dien je SV Nootdorp zo snel mogelijk te verlaten;
  • het complex is niet toegankelijk voor ouders en toeschouwers;
  • groepsvorming van meer dan 2 personen is verboden op ons terrein.

Voetballen tot 18 jaar

• jeugd tot en met 17 jaar hoeft tijdens het voetballen onderling geen 1,5 meter afstand te houden;
  • in een binnenruimte is sporten niet toegestaan.

Eventuele besmetting

Regels voor testen en thuisblijven bij klachten

Iedereen met klachten die passen bij corona heeft blijft thuis en laat zich testen op het coronavirus. Zo kunnen mensen die in contact zijn geweest met iemand die positief getest is snel gewaarschuwd worden en maatregelen treffen om het virus niet verder te verspreiden. En mensen die positief testen op corona kunnen maatregelen treffen waardoor ze het virus niet verder verspreiden. Ook kinderen kunnen getest worden. Laat kinderen in ieder geval testen bij:

• veel hoesten, koorts en/of benauwdheid;
  • coronagerelateerde klachten na contact met iemand met corona.

Voor kinderen vanaf de middelbare school leeftijd gelden dezelfde regels voor testen als voor volwassenen. Is uw kind erg ziek? Neem dan contact op met de huisarts.

In de volgende gevallen kunt u ook zonder klachten getest worden:

• Uw naam komt naar voren uit bron- en contactonderzoek omdat u  nauw contact had met een besmet persoon.
  • U krijgt een melding in de CoronaMelder app omdat u in contact bent geweest met iemand met corona.
  • U bent in het buitenland geweest.

In deze gevallen kunt u 5 dagen na het laatste risicovolle contact of de aankomst in Nederland getest worden. Is de test negatief? Dan hoeft u niet meer in quarantaine te blijven. Krijgt u klachten? Wacht dan niet met testen tot dag 5.

Lees meer over het testen en de regels over quarantaine. Hier staat ook een brochure die mensen hulp en ondersteuning biedt bij quarantaine.

Let op: Blijf altijd de basisregels volgen en wees extra voorzichtig rondom ouderen en mensen met een kwetsbare gezondheid, ook na een negatieve testuitslag. Vermijd contact met kwetsbare personen tot 10 dagen na het laatste risicovolle contact. U kunt namelijk nog klachten ontwikkelen.