1 - 7

Nootdorp JO11-3

E-pupillen, E3, Groep 4 01

12 september 2015 9:30

De mannen van E3 hebben vandaag hun team naam eer aan gedaan: 3 punten, gehaald uit tegen FC ’s Gravenzande.  FC ’s Gravenzande ging voortvarend van start en kwamen al snel, ondanks de nodige kansen voor SV, op een voorsprong van 1-0. Achterin stond het goed met Mika en Niels aan de zijkanten en Viggo in het midden. Zij wonnen eigenlijk elk duel en bouwden vervolgens de aanval goed op.  Milan, de keeper, had daardoor niet zo heel veel te doen. Als er een keer een bal zijn richting op kwam deed hij het super goed.

Ian en Yonah konden vanaf het middenveld met acties en snelheid vaak goed doorkomen richting het doel van FC ‘s Gravenzande. Er kwamen steeds meer kansen en zo kon Bo met z’n geweldige schot binnen 2 minuten tot 2 keer toe scoren. De mannen kwamen daardoor direct voor: 1-2! De SV-ers bleven doorgaan en zo kon Yonah nog net voor rust heel netjes de 1-3 er in leggen.

Na rust bleven onze mannen uitstekend voetballen, mooi samenspel en goed fel in de duels. ’s Gravenzande kwam er nauwelijks nog uit en als dat toch gebeurde werd dat steeds door onze verdedigers vakkundig hersteld.

Het verzet van FC werd gebroken door de 1-4. Na een mooie combinatie op rechts kon Bo doorgaan en een voorzet geven aan Kaj, die de bal als Beb Bakhuis (alleen hele oude mensen weten nog wie dat was) met een duikkopbal in het doel kopte. Een geweldige goal! Onze mannen vonden het nog niet genoeg. Ze bleven de tegenstander onder druk houden, waardoor de spelertjes van ‘s Gravenzande geen tijd kregen om te voetballen.

Marlon bleef hard werken. Een twijfelachtigde bal, wel of niet over de doellijn ..… hij telde niet … de scheids vond het geen doelpunt…. Balen! Marlon was vandaag een beetje een pechvogel. Het afronden lukte net niet, maar dat gaat zeker goed komen.  De 1-5 kwam door een hele mooie aanval via veel van onze spelers. Bo was het eindstation na de assist van Kaj en Bo maakte het koel af. Bij onze 6e goal was het andersom. Kaj tikte hem heel alert in, omdat hun keeper het harde schot van Bo niet in de handen kon houden. De uitsmijter van de dag kwam van Yonah. Heel beheerst tikte hij de bal het doel in nadat de keeper van ’s Gravenzande eerst een redding had uitgevoerd: 1-7.

Zonder verdedigers heb je geen team! Achterin hebben Niels, Mika, Ian en Viggo, met een paar mooie slidings, het heel goed gedaan. Zoals eerder gezegd ook goed in de opbouw, zodat de anderen verder konden met aanvallen. Milan heeft het in de 2e helft erg rustig gehad en hoefde maar 1 keer een mooie redding te doen.

Al met al een klinkende overwinning: top gespeeld en hard gewerkt! Dat smaakt naar meer ….....