Zwaluwen Jeugd Beker O19 1/8 finale Groep 1 A

De Poort 8
2631PT
NOOTDORP
tel. 015-3109726

Afgelopen woensdagavond stond de bekerwedstrijd op het programma van SVJO19-1 tegen 3e divisionist RKAVV JO19-1 voor een plek in de kwartfinale van de KNVB Beker!
Voor de mannen van Richard Urgert was dit de eerste officiële wedstrijd na een goede 1e seizoenshelft waarbij de de promotie naar de 4e divisie gerealiseerd werd.
De voorbereiding op de 2e seizoenshelft was goed verlopen met mooie overwinningen op tegenstanders van formaat HBS JO19-1, Forum Sport JO19-1 en BVCB JO19-1.
Ondanks het koude weer waren er toch behoorlijk wat toeschouwers op dit mooie affiche afgekomen en onze huisfotograaf Gerard Stege was ook aanwezig.

Na het eerste fluitsignaal van de goed leidende KNVB Scheidsrechter Dhr van Vliet gingen we voortvarend van start.
De mannen van Richard hadden als opdracht meegekregen om RKAVV hoog onder druk te zetten en zo geschieden.
Vanaf minuut 1 werd en goed druk gezet en zat iedereen goed in de duels waardoor RKAVV vast gezet werd op eigen helft.
Binnen 15 minuten waren de eerste kansen een feit. Sydney kwam op snelheid na een mooie combinatie met Thomas en Mark door over links maar schoot de bal voorlangs.
Nog geen minuut later was het Jens R die vrij gespeeld werd net buiten de zestien meter door de sterk spelende Dion maar zag zijn inzet stranden op de keeper.
Ook vanaf rechts waren we gevaarlijk waar Wessel er regelmatig op snelheid langs ging maar in de eindfase stranden op de keeper.
Ondanks het goede spel en de vele kansen bleef het 0-0 tot aan de rust en gingen beide teams na een veelbelovende eerste helft aan de thee.

Na de rust bleef het spelbeeld hetzelfde, SV 19-1 zetten direct RKAVV goed onderdruk en werd er met goed combinatie voetbal geprobeerd de verdediging te doorbreken.
Wat resulteerde in de verlossende 1-0 in de 49e minuut, waarbij de laatste man verkeerd uitverdedigde op eigen helft en Jens R de bal in de voeten kreeg en zo op snelheid de laatste man tot 3 keer toe uit kapte en de 1-0 binnen schoot.
SVJO19-1 rook bloed en zetten direct door om de wedstrijd snel in het slot te gooien, na een geweldige combinatie tussen Brett, Mark en Wessel kwam de bal bij Jens R  terecht die hard uithaalt maar de keeper pakte geweldig en hield zijn ploeg op de been.
De ene na de andere kans werd gecreëerd maar de keeper was een grote sta in de weg voor Sydney, Wessel en de ingevallen Dean.
RKAVV moest op zoek naar de gelijk maker maar door het goede frisse spel van SVJ019-1 kwamen ze er nauwelijks aan te pas tot in de 70e minuut, waarbij de handige linksbuiten er een keer langs kwam en er een lichte overtreding werd gemaakt binnen de beruchten lijnen en de scheidsrechter de bal op de stip legde. Deze buitenkans werd dankbaar benut door RKAVV en zo stond de 1-1 op het scorebord en gingen we nog een spannende 20 minuten tegemoet.

Ondanks teleurstelling van de 1-1 was er niets te zien aan het spel van SV JO19-1. Er werd gestreden voor elke meter en was er maar doel en dat is de kwart finale bereiken, en zo geschieden ook.
In de 83e minuut stoomde onze snelle rechtsback Brett op naar voren en werd op de rand 16 onderuit gehaald en was dit een uitgelezen mogelijk om de voorsprong vlak voor tijd te pakken.
Jens R wist wel raad met dit buitenkansje, Jens R krulde de bal prachtig hard langs de muur in de korte bovenhoek en zo was de 2-1 een feit. De ontlading was groot wisselspelers rende het veld op en de voorsprong werd gevierd.
In de laatste minuten kwam RKAVV niet meer over deze teleurstelling heen en floot de scheidrechter af en hebben de mannen weer een geweldige prestatie geleverd door de kwart finale te bereiken van de KNVB beker waar 1e divisionist FC Lisse JO19-1 de volgende tegenstander zal zijn zaterdag 18 Februari om 15:00u.

A.s. zaterdag speelt SV JO19-1 zijn 1e competitiewedstrijd in de 4e divisie thuis om 15;00u tegen sv Portugaal J019-1.

klik hier voor meer Foto's (met Dank aan Gerard Stege)