2631PT
NOOTDORP
tel. 015-3109726

De dagen worden korter en de winter staat voor de deur… althans volgens de kalender, want ook dit
weekend was het weer zonovergoten en werd de wedstrijd van SV Nootdorp JO10-1 thuis gespeeld
onder een blauwe hemel en met prima temperaturen. Berkel was dit weekend onze tegenstander in
de 2de wedstrijd van de 2de fase.
De 1
ste fase heeft het team van JO10-1 prima resultaten afgeleverd, met regelmatig goed voetbal.
Alleen de aller eerste wedstrijd van het seizoen werd ruim 11 weken geleden verloren met 7-8, maar
sindsdien is er geen competitiewedstrijd meer verloren, waardoor ook de 2de fase wordt
gecontinueerd in de 1ste klasse.
Vorige week werd er uit bij TOGB nog gelijk gespeeld met 5-5, wat op zich een prima prestatie was,
maar deze zaterdag werden de pijlen gericht op een overwinning.
Een serieuze aderlating voor het team is dat Bradley, die samen met Jessy de honneurs waarneemt
onder de lat, sinds vorige week een poosje niet met het team mee kan doen. Maar liefst drie
gebroken vingers heeft hij overgehouden aan een buikschuiver op school. Super balen voor Bradley
en voor het team, we wensen hem heel veel sterkte en hopen dat hij snel weer bij het team kan
aansluiten. Ondertussen hebben Reint en Ilyas best een uitdaging om Bradley als keeper te
vervangen, maar Daan en Bryan voelden er wel wat voor om de rol van Bradley proberen op te vullen
en voerden, bleek later, hun taak prima uit. Gecoached door Bradley die met zijn arm in het gips erbij
was om nu en dan aanwijzingen te geven aan de jongens onder de lat. Jessy is onze andere keeper en
samen met Bradley een vaste waarde in het goal. Hierdoor keepte Jessy de eerste helft en hebben
Daan en Bryan samen de tweede helft om de beurt gekeept. Alle 3 de keepers hebben tijdens de
wedstrijd slechts 1 doelpunt hoeven incasseren, waardoor de snelle rekenaar onder ons al doorheeft
dat Berkel de wedstrijd eindigde met 3 treffers.
Op het veld raken de jongens al goed op elkaar ingespeeld. Het is een hele positieve groep kids, die
veel voor elkaar overhebben en elkaar veel gunnen. En dat zie je terug in het plezier op het veld én in
de uitslagen. Deze zaterdag was dat niet anders. De pit zat er goed in en de jongens stonden “aan”
zoals wij dat onderling noemen. Het overwicht dat SV Nootdorp had op Berkel was een genot om
naar te kijken. Ondanks de goede uitslagen is het niet elke wedstrijd even goed. En dat kan en hoeft
ook niet. Maar als er dan weer eens een echte goede wedstrijd tussen zit, dan zie je hoeveel onze
jongens de afgelopen maanden zijn gegroeid. Iedereen zat fel op de bal, in de achterhoede werden
er creatieve oplossingen gezocht om uit te kunnen verdedigen zodat de vrije man op het middenveld
bereikt kon worden. De jongens op het middenveld werkten goed samen met de aanvallers, zodat er
prima combinaties ontstonden er mooie steekpassjes werden gegeven die de aanvallers de diepte in
stuurden. Ook de aanvallers onderling weten elkaar goed te vinden waardoor er veel kansen
ontstonden. Daardoor was de stand bij rust al 5-1 na 2 doelpunten van Daan, 1 van Rogier, 1 van
Jaysen en 1 van Thijs.
Die trend werd de 2de helft doorgezet en daardoor wisten ook Gilano, Bryan en wederom Rogier er
1tje in het net te leggen. Daan was de gelegenheidskeeper in de 3de kwart en incasseerde 1 doelpunt
van Berkel. De laatste 12,5 minuut mocht Bryan het doel van SV Nootdorp verdedigen. En begonnen
we de laatste kwart dus met een voorsprong van 8-2. De motivatie om bij deze stand nog 100% te
geven leek wat weg te ebben en ondanks dat er nog steeds goed gevoetbald werd, scoorde alleen
Jaysen aan de kant van SV Nootdorp nog een doelpunt en kreeg Berkel er ook nog één achter Bryan
in het net, waardoor de eindstand 9-3 was in het voordeel van SV Nootdorp.
Volgende week zijn we te gast bij B.V.C.B in Bergschenhoek. De jongens staan in ieder geval te
popelen om volgende week weer te laten zien wat ze kunnen en hopelijk mogen we net zo genieten
van het weer én van de wedstrijd als afgelopen zaterdag.