Hildamlaan 1
2731BT
BENTHUIZEN
tel. 079-3315591

Zaterdag speelde wij de derby tegen DSO bij Sportpark Bentwoud. Bij een overwinning zouden wij aansluiting vinden bij de teams hoger op de ranglijst. Maar gezien de kleine verschillen in de competitie, zouden wij bij verlies gelijk enkele plekken zakken afhankelijk van andere resultaten.

Na de aftrap wisten wij direct goed spel op de mat te leggen. Dankzij het aanvallende spel, met onder andere een kans voor Jop Verhagen, kon DSO niets inbrengen. In de 18de minuut leidde dit ook tot een verschil op het scorebord. Een goede voorzet van Jop Verhagen kwam via Joey van Maaren terecht bij Randy Stanneveld. Hij wist eenvoudig de 0-1 te maken. Hiermee werd de toon gezet en zo bleven wij de bovenliggende partij. Tot net voor rust, toen centrale verdediger Rodney Ebing een onnodige rode kaart kreeg.

Tegen de verwachting in, aangezien wij met 10 man speelden, waren wij ook na de rust de meest gevaarlijke ploeg. En wisten wij dankzij Jop Verhagen een zeer verdiende 0-2 te maken. Hierna werd de wedstrijd wat onvriendelijker, zoals als eigenlijk ook hoort bij een derby, helaas in ons nadeel. Na een aantal wissels aan DSO kant wisten zij 1-2 te maken en vervolgens ook 2-2 na zwak verdedigen. Tot overmaat van ramp moest ook Jeremy Burke eerder de kleedkamer opzoeken dankzij zijn tweede gele en dus rode kaart, na praten tegen de scheidsrechter. In de 84ste minuut wist DSO het voordeel eindelijk om te zetten in een voorsprong en werd het 3-2. Met uiteindelijk ook nog een derde rode kaart deze wedstrijd, nu voor Jop Verhagen