Sponsors

JO9-1 wint (weer) met knappe teamprestatie

Nootdorp JO9-1

7 - 6

BSC '68 JO9-1

Competitie

1e klasse (2e fase) 17

Datum

27 november 2021 8:30

Scheidsrechter

Spelbegeleide

Accommodatie

Sportpark 's-Gravenhout
De Poort 8
2631PT
NOOTDORP
tel. 015-3109726

De tweede competitieronde voor onze jongens van de JO9-1 is een lust om naar te kijken. Mooi voetbal, spannende wedstrijden en ook niet geheel onbelangrijk; hele mooie uitslagen.

Na 4 van de 7 wedstrijden te hebben gespeeld gaan wij (denk ik) aan kop in de eerste klasse. Want met 1 gelijkspel en 3 overwinningen kan het haast niet anders dan dat SV Nootdorp in deze competitie de meeste punten bij elkaar heeft weten te voetballen. De laatste 3 wedstijden werden dus gewonnen en vandaag mochten we thuis tegen de J09-1 van BSC ’68 weer eens laten zien wat we in huis hadden.

Sinds enkele wedstrijden kiezen de trainers Ronald en Reint ervoor om steeds meer met vaste plekken te werken. En dat lijkt zijn vruchten af te werpen. We hebben een kleine selectie en bij de J09-1 zitten slechts 7 kids. Dat houdt in dat we altijd 1 wissel hebben en dat er een kleine roulatie plaatsvindt tijdens de wedstijd, maar over het algemeen staan Daley en Daan in de aanval, Bradley vormt een 1-persoons muur in het midden, doet mee met zowel de aanval en de verdediging en zorgt ervoor dat de aanvallers op hun wenken worden bediend. Oweys en Jessy vormen de laatste linie en slagen er regelmatig prima in om de aanvallers van de tegenpartij niet in de buurt van het goal te laten. Ditchano en Bryan hebben meer een vrije rol en staan vooral voorin als Daan en Daley wissel staan of moeten keepen. Maar met Ditchano zijn super snelle benen kan hij op elke plek prima uit de voeten en wordt hij ingezet waar hij op dat moment hard nodig is. En Bryan schakelt makkelijk en snel tussen rechtsvoor en rechtsachter. Het is heel praktisch om twee van dat soort spelers er tussen te hebben.

Vandaag was het voor het eerst echt koud. De thermometer kwam tijdens de warming-up niet hoger dan 3 graden. En dat leek onze jongens in het begin wat te overvallen. De felheid die we normaal vanaf de start hebben, was ver te zoeken. Flitsend kunnen we het niet noemen. Maar na een minuut of 6 in de eerste kwart (van tien minuten) kwamen er toch wat kansen. Want niet alleen bij onze jongens wat het nog niet erg flitsend, ook BSC ’68 stond nog een beetje te slapen. Voetballend waren wij zeker beter en de kansen waren dan ook vooral voor onze jongens. Op slag van de time-out weet Bryan het net te vinden. Na een scrimmage (zoek die maar even op!) op het middenveld bij Bradley kwam de bal uit bij Bryan en werkte hij hem vakkundig in het goal. Lekker, toch nog 1-0. Even bijkomen en dan zo gelijk de goede trend doorzetten…… dachten we!

Dat liep anders. De 1-1 en 1-2 vielen meteen in de eerste 2 minuten van het 2de kwartaal. Kom op jongens. Wakker worden !!! Niet snel daarna hadden wij weer het betere spel. De bal hebben wij praktisch de hele tijd in ons bezit. Des te zuurder was het dat BSC ’68 in de 6de minuut van de tweede kwartaal ook nog eens de 1-3 maakten. We keken elkaar aan. Hoe kan dit nou? Wij hebben de kansen, wij hebben de bal maar wij staan ook met 1-3 achter. BSC ’68 rook zijn kans schoon en onze jongens waren absoluut niet van plan om zich hierbij neer te leggen. Dat resulteerde in een komen en gaan van kansen aan beide kanten. Binnen 4 minuten werd en nog 3 maal gescoord. Eerst was het de beurt aan Daan die zorgde voor de 2-3 uit een Assist van Jessy, niet snel daarna wist BSC ’68 toch 2-4 te maken en op slag van rust maakte Ditchano wederom uit een assist van Jessy de 3-4.

Zo, nu even hergroeperen. Wat gaat er goed en wat gaat er fout? Met een stand 3-4  bij rust is alles nog mogelijk. Zeker als je ziet dat het betere voetbal van SV Nootdorp komt. Goed, de peptalk is gehouden door de trainers en Daley en Ditchano switchen van plek (Daley uit het goal en naar linksvoor en Ditchano gaat de 2de helft onder de lat staan).

Vol goede moed gaan we aan de slag met onze missie; de 3-4 achterstand ombuigen naar een voorsprong !! Maar wat schetst de verbazing van iedereen; BSC ’68 prikt er gewoon nog 2 in vlak na elkaar waardoor het in de 24ste minuut van de wedstrijd (de 4de minuut van de 2de helft) al 3-6 staat voor BSC ’68. Niet te geloven. Wanneer je niet bij deze wedstrijd was is het een beetje moeilijk uit te leggen dat de stand absoluut niet de verhoudingen weergeeft. De stand andersom had een heel stuk logischer geweest. En eigenlijk doen onze jongens niks verkeerd; de felheid is al weer een tijdje terug in de duels en er zijn kansen genoeg. Bradley, Oweys en Jessy staan absoluut hun mannetje en verdedigen ons helft uit alle macht en voorin zetten Daan, Daley en Bryan mooie aanvallen op. Maar als bij ons de bal er maar niet in wilt en de tegenstander verzilverd elk kleine kansje wat zich voordoet. Ja, dan wordt het wel een moeilijke opgave.

Reint en Ronald proberen de jongens nog één maal goed aan te sporen vanaf de zijkant; “erin blijven geloven jongens !!! Dit kunnen we nog winnen !!” Met nog 15 minuutjes op de klok schakelen onze jongens nog één tandje erbij. De felheid spat er nu echt vanaf en de wil om te winnen is groot. Dat siert ze. Alle 7 spelertjes lijken er nog in te geloven en zijn absoluut vastbesloten om winnend het veld af te komen.

Als eerste in de reeks aanvallen is het de beurt aan Daan en Daley. Uit een assist van Daley scoort Daan de 4-6. Dit duo werkt de laatste wedstrijden goed samen en uit hun combinaties komen regelmatig doelpunten. Maar dit is zeker niet alleen de verdiensten van Daley en Daan. Sterker nog, onze jongens voorin krijgen alleen deze kans doordat het achterin goed staat. Bryan, Bradley, Jessy en Oweys zijn ondertussen zeer bekwaam geworden in het stoppen van de aanval van de tegenstander en in het schakelen naar voren. Waardoor meer dan eens de bal bij de Daley of Daan terecht komt na een mooie combinatie achterin of op het middenveld, zodat onze aanvallers aan zet zijn om het af te maken.

Ditchano heeft het in de tweede helft niet erg druk in het goal, maar de paar gevaarlijke momenten die hij voor zijn kiezen krijgt, lost hij vakkundig op. Die bal komt niet meer in mijn goal moet hij gedacht hebben. En zover lukt hem dat prima. Dat geeft de rest van het team de kans om zich te concentreren op de aanval. De tegenstander komt steeds minder vaak in de buurt van ons doel en onze jongens hebben maar 1 missie: winnen.

Nog voor het einde van de het derde kwartaal maakt Daan vanaf afstand 5-6. Heel fijn. De marge is nog maar 1 doelpunt en een 5-6 achterstand geeft veel meer mogelijkheden in de laatste 10 minuten dan een 3-6 achterstand. Het goede spel wordt doorgezet en de tegenstander is het spoor een beetje bijster door het goede teamspel van onze jongens. Als een volleerd Portugees team tijdens een Champions League wedstrijd ligt de tegenstander met grote regelmaat op de grond te vragen om een overtreding. Of het is om tijd te rekken of omdat de moed hen in de schoenen is gezakt door een slotoffensief van SV Nootdorp is mij niet helemaal duidelijk, maar onze jongens laten zich niet van de wijs brengen. Bryan zijn doelpoging spat uit elkaar op de paal en ook Bradley doet een paar goede pogingen vanaf de tweede lijn. Uiteindelijk maakt Daan toch nog de 6-6 in de 37ste minuut. Wederom uit een assist van de Daley. Yesss…. Het staat weer gelijk. En nu jongens, nog even scherp blijven en proberen nog met 3 volle punten het duel af te maken. Het vizier staat op scherp, alle jongens hebben het begrepen. Dit MOETEN we winnen. Jessy, Bradley en Oweys werpen zich letterlijk voor de bal bij een enkele doelpoging van BCS ’68 en aan de andere kant frommelen onze jongens zich door de verdediging van de tegenstander heen. Door het jagen van Bryan, Daley en Daan op de helft van de tegenstander krijgen ze toch nog een kans… Bryan schiet naar Daan, Daan wurmt zich door 2 man heen legt de bal af op Daley en…. HANGEN !!! in de 40ste minuut, vlak voor het laatste fluitsignaal maakt Daley er nog 7-6 van. Pffffff, wat een spanning en wat ontzettend knap dat ons team een 3-6 achterstand heeft kunnen ombuigen naar een 7-6 overwinning. Met recht een teamprestatie, waar iedereen vandaag op zijn eigen positie deed waar hij voor in het veld stond. Super knap jongens. 4 winstpartyen op een rij. Ze mogen trots zijn op zichzelf. Wij zijn het in ieder geval wel.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!