Goed gevoel na eerste wedstrijd van de competitie

Sporthoekpad 1
2661GV
BERGSCHENHOEK
tel. 010-5225484

De wekker om half 7, het is pikkedonker buiten en het regent flink…. Het is herfst! Met het mooie weer van vorige week nog in het achterhoofd, is het even schakelen. Maar, zodra de ogen uitgewreven zijn staat het vizier op scherp; de eerste wedstrijd van de nieuwe competitieronde is een feit.

De J09-1 speelt uit tegen B.V.C.B. uit Bergschenhoek. De afgelopen competitieronde speelde de jongens van de J09-1 in de hoofdklasse en deze ronde komen ze uit in de 1ste klasse. Met het toernooitje op Sparta en het geweldige resultaat in ‘het kasteel’ nog vers in het geheugen, waren de jongens gedreven om er een mooie pot van te maken. En een mooie en spannende pot werd het zeker.

De warming-up voor de wedstrijd gebeurde nog in het donker. Het sfeertje heeft wel wat bijzonders; Het regent licht, de lichtmasten staan aan en gapende ouders, weggedoken in hun winterjassen al slurpend aan de koffie langs de kant, en dan de jongens sprintend en ‘hakken-tenenend’ naast de blauwbekkende ouders. Sja… zo gaat dat ! 😊

Lang zullen de ouders het niet koud gehad hebben want de wedstijd was er één om van te smullen.

De wedstrijd begint voorspoedig; na 3 minuten ligt de eerste bal erin. Daley geeft een heerlijke pass vanaf de zijkant en Daan schiet hem er met links in. Hoppa, dat is lekker beginnen. Het eerste goal telt in het koppie vaak voor 2. Kom maar op, de toon is gezet…. Dachten we. Bradley keept de eerste 20 minuten en krijgt het vlak na ons eerste doelpunt een paar minuten druk. Hij hoeft zich niet te vervelen. Ondanks dat er goed verdedigd wordt komt B.V.C.B. er toch nu en dan doorheen en haalt Bradley een paar ballen vakkundig uit het doel. Lekker Brad ! Toch is onze verdediging even kort het spoor een beetje bijster en liggen er 2 achter elkaar in het net. Balen. De 0-1 voorsprong verandert na de 7de minuut in een 2-1 achterstand. Daar was Oways het niet mee eens. Je zag het venijn in de ogen… dit gaat ons niet gebeuren moet hij gedacht hebben en na een solo waar hij een paar man voorbij speelt schiet hij hem er vanaf een afstandje met een mooie boog in. Hoppa 2-2 staat het na het eerste kwart van 10 minuten.

Na een kleine motivatiespeech van trainer Ronald zag je het geloof in de ogen. Deze pot kunnen we winnen. De jongens rennen het veld op voor het 2de bedrijf. En de speech werkt blijkbaar goed want ook Daley heeft wel zin in een solo. Hij onderschept een uitbal van de tegenstander door voor zijn man te komen, pingelt twee man voorbij en rond het zelf af. De voorsprong is weer terug bij SV. 3-2 voor de geel-zwarte.

Het restant van de eerste helft zijn we duidelijk beter. Met een hoop pech belandt de bal vaak nét niet in het goal. Bryan werkt keihard en creëert een paar kansen voor zichtzelf. De één belandt net naast het goal en de andere kans van Bryan eindigt op de paal. Jessy heeft in veel van de gevallen een groot aandeel in de opbouw en staat vaak aan de basis van het onderscheppen van de bal op het middenveld, doorpassen naar de zijkant of meteen de aanvallers in stelling zetten. Iedereen is lekker bezig. Het loopt goed. Leuk om te zien dat waar we op trainen ook wordt uitgevoerd in de wedstijd. Daar gaat het toch allemaal om! Bradley zorgt er voor dat de paar kansjes die B.V.C.B. krijgt de doellijn niet passeren. Des te zuurder is dat we nét voor de rust toch nog een doelpunt tegen krijgen. Je kent het wel, zo’n doelpuntje die uit de lucht komt vallen terwijl wij eigenlijk verreweg het meest aan de bal zijn. Met 3-3 gaan we de rust in. Niks aan de hand, kalm blijven !

De limo ging erin als koek en het stopt met zachtjes regenen. Het begint te gieten! Ik geloof niet dat de jongens er erg veel last van hebben want er vliegen er twee na de rust meteen in. Daan en Daley kunnen elkaar goed vinden. Een assist van Daan en een goal van Daley; 3-4 en andersom een assist van Daley en een goal van Daan; 3-5. Zo jongens… en nu de rust bewaren. Bradley heeft in de rust de keepershandschoenen aan Bryan gegeven en ondanks dat keepen niet de favoriete bezigheid is van Bryan, weert hij zich kranig. B.V.C.B. komt er niet langs. Met Bradley in het veld komt er duidelijk een hoop energie bij. Een verse kracht die na 20 minuten keepen nog prima sprintjes kan trekken. Dat komt goed uit, want we hebben voor deze wedstrijd geen wissels. En dan komt het al snel aan op conditie. Zeker in de tweede helft.

Bradley heeft er duidelijk zin in en rent zich de longen uit het lijf. Want als er iets is wat je wel aan Bradley kan toevertrouwen is het jagen op de bal. En dat werpt zijn vruchten af want de tegenstander komt nauwelijks meer aan voetballen toe. Maar toch, na één van de weinige kansen krijgt B.V.C.B. het voor elkaar om de spanning terug te brengen in de 27ste minuut; 4-5. De marge is nog maar 1 doelpunt, dat worden nog 13 zenuwslopende minuten.

Het overwicht is absoluut voor SV Nootdorp. Een overwinning zou meer dan verdient zijn. Iedereen van onze jongens krijgt nog kansen, Jessy en Oways dribbelen er op los, Bradley heeft nog een paar mooie kansen en ook Daan en Daley zien een paar schoten tegen het aluminium uit één spatten. In totaal schieten we maar liefst 6 keer op de paal of lat. 3 hiervan in de laatste paar minuten.

De minuten tikken weg en we kijken elkaar aan. Het is tijd… fluit nou… het is tijd… fluit nou !! Maar de thuisploeg heeft blijkbaar nog een slotoffensief in gedachten. En die komt er dan ook. 5-5. Niet te geloven. Officieel toch echt wel al ruim na de reguliere speeltijd. Maar goed, zolang er nog niet gefloten is, is de wedstrijd nog bezig en moet je scherp blijven. Een goede les voor de jongens. Maar de korte teleurstelling van het gelijke spel, maakt al snel plaats voor een nieuwe hoop. Want er volgen nog penalty’s. En geheel volgens de trend van de wedstijd lopen ook de penalty’s meer dan prima. 4 van de 6 vliegen er van onze jongens in. Er zitten een paar serieuze juweeltjes tussen. Hard in de kruising. B.V.C.B. schiet een stukje minder scherp dan onze jongens. Bryan stond zijn mannetje tussen de palen en de tegenstander schoot er een paar aan de verkeerde kant van de paal. Gerechtigheid !!

Zo sloten we onze eerste wedstrijd van de competitie af met een goed gevoel: Mooi voetbal, een overwinning na 40 minuten en een gelijkspel na 42 minuten die koelbloedig weer werd omgezet in winst na de strafschoppenreeks. Goed gedaan jongens! Petje af. Volgende week wacht ons DWO, thuis…. Met hopelijk iets minder regen, maar met net zulk mooi voetbal.