Swift 1

Mannen zaterdag, 1, 1e klasse B

9 mei 2015 14:30

Duindam, R.M.C.

Zo’n tweehonderd meegereisde supporters uit Amsterdam wilden hun club Swift kampioen zien worden bij sv Nootdorp. De Nootdorpers wilden echter ook graag op eigen kracht het eersteklasserschap voor volgend jaar veilig stellen. Op de bank bij Swift BN-er Figo Waas.

Het eerste gevaar kwam na negen minuten spelen van de thuisploeg. Uit een vrije trap van Boy Wotte vanaf de linkerkant werd de bal door de wind gedragen en zeilde net voorlangs. Na een kwartier het eerste wapenfeit van de Amsterdammers. Op aangeven van Stef Leliveld zocht Tijs Boeting met zijn schot het doel te hoog. Drie minuten later werd een terugspeelbal op Nootdorp-goalie Björn Benard tegen het been van Swift-speler Jaap Smeeing aan geschoten en rolde bijna in het doel.

Na dik een half uur verscheen Swift weer voor het doel van de gastheren. Een schot werd in eerste aanleg geblokt door Daley Windhorst, maar de afvallende bal werd opnieuw door Max Gerard van Wakeren voorgegeven. Nu zat doelman Benard er echter goed tussen en plukte de bal uit de lucht. Twee minuten later werd er achter de tribune van sv Nootdorp een harde vuurwerkbom afgestoken. Arbiter Duindam onderbrak vervolgens het duel voor enkele minuten. Na de spelhervatting werd Max Gerard van Wakeren van Swift volop gehinderd door Walid Ajoubi, maar kon toch voorgeven, waarna Tijs Boeting over kopte.

Wisselen

Twee minuten voor rust moest Nootdorp noodgedwongen wisselen. Daley Windhorst ging met hartklachten naar de kant. In blessuretijd nog gevaar voor beide doelen. Voor Nootdorp ging de bal uit een voorzet van Roger Kokee voorlangs en aan de andere kant verdween een vrije trap recht in handen van doelman Björn Benard.

Na rust weer de eerste mogelijkheid voor de thuisploeg. Na bijna twintig verzuimde Jeffrey Flohr de bal goed te raken na een vrije trap van Boy Wotte. Tien minuten later verdween de bal uit een vrije trap van Jaap Smeeing van Swift wel over de Nootdorpse muur, maar ook over het doel van Benard. Met nog een klein kwartier op de klok zag Kokee een schot naast het Amsterdamse doel gaan en een minuut daarna wist Nootdorper Ortega Aldreyson zich van twee man te ontdoen, maar zijn inzet was te zacht.

Forceren

In de laatste tien minuten ging Swift forceren en trachtte het de overwinning alsnog naar zich toe te trekken. Een halve omhaal van Thijs Haselhoff werd doorgekopt, maar ging maar net naast. Een voorzet van Swift werd bij de eerste paal op de borst opgevangen door Charlie Windhorst, waarna de bal in handen kwam van doelman Benard. Swift kreeg ook nog twee vrije trappen te nemen op de rand van het strafschopgebied. De eerste ging over en de tweede smoorde in de muur. Door het aandringen van Swift, kreeg sv Nootdorp wat meer ruimte voor de counter. Jeffrey Flohr en Aldreyson Ortega verschenen verschillende keren gevaarlijk voor het Amsterdamse doel, maar doelpunten vielen er niet in dit duel: 0-0.

De spelers van sv Nootdorp konden feest vieren. Ze hadden op eigen kracht zich verzekerd van nog een seizoen eerste klasse, terwijl de druiven heel zuur waren voor Swift, dat op de valreep naast het kampioenschap greep en het nu alsnog mag proberen via de nacompetitie.