ARC 1

Mannen zaterdag, 1, 1e klasse B

13 december 2014 14:30

Beek, H.J.G.M. van

sv Nootdorp trad op eigen veld aan tegen ARC, dat o.a. in de gelederen had de oud-Nootdorp-speler Sam Ruinard. Bij sv Nootdorp had keeperstrainer Maikel van der Kooij op de reservebank plaatsgenomen omdat stand-in Ruud van Esschoten met een hamstringblessure niet beschikbaar was.

Tekst & foto’s: Sander de Hollander

Ook Mike Hollenberg was niet van de partij bij het team van trainer Bob Kootwijk. Hij moest vorige week uitvallen met een blessure en zat nu ook op de bank omdat hij nog niet volledig hersteld is. Nootdorp-doelman Björn Benard moest al na twaalf minuten in actie komen. Hij pakte de bal uit een vrije trap vanaf de vleugel van Houssain el Zeryouh klemvast. In de tegenstoot was Nootdorp gevaarlijk. Een inzet in de korte hoek van Yannick Blom werd door ARC-doelman Tony van Ooi met een uiterste krachtsinspanning gestopt. Een vrije trap van zo’n 35 meter van Roger Kokee verdween in handen van de ARC-goalie. Vlak daarna kreeg Charlie Windhorst een mogelijkheid, maar hij raakte de bal niet goed, waarna de ARC-defensie voor opruiming kon zorgen.

• SVN_ARC_2733
  • SVN_ARC_2657
  • SVN_ARC_2709

Vier minuten voor rust mocht Kokee voor Nootdorp weer aanleggen voor een vrije trap, maar ook nu bleef doelman Van Ooi de situatie simpel meester. Toch zou de thuisploeg nog met een krappe 1-0 voorsprong de rust ingaan. Bruno Varela Lopes was verantwoordelijk voor die treffer: 1-0.

Klem

Vlak na de thee pogingen aan beide kanten. Boy Wotte zag zijn schot niet meer opleveren dan een hoekschop en aan de andere kant kon doelman Benard een ARC-inzet niet klem krijgen, waardoor de bal ook tot hoekschop liep, waar verder niets uit voortkwam.

Het weer werd er even niet beter op en halverwege de tweede helft claimde Bruno Varela Lopes van sv Nootdorp een strafschop omdat hij binnen de beruchte lijnen aangetikt zou zijn, maar scheidsrechter van Beek liet terecht doorspelen. De thuisploeg bleef proberen om verder afstand te nemen van ARC. Een schot van Roger Kokee, na breedleggen van Charlie Windhorst, ging voor het Alphense doel langs. Een inzet van Boy Wotte op aangeven van John den Dulk verdween via sluitpost Van Ooi naast het doel.

• SVN_ARC_2776
  • SVN_ARC_2749
  • SVN_ARC_2772

In de slotfase wisselde Nootdorp-trainer Bob Kootwijk nog drie spelers, meer om tijd te winnen en ARC uit het spel te halen. In die opzet slaagde hij ook. Nootdorp was gedurende de gehele wedstrijd de bovenliggende partij, want ARC kwam nauwelijks tot kansrijke aanvallen. In de slotfase wisselde ARC nog wel een boomlange spits om te trachten een punt uit de strijd te slepen, maar het leverde ook in die fase geen kansen op.