Zaterdag 1e klasse: sv Nootdorp recht na rust rug en klopt Voorschoten’97

Voorschoten'97 1

Mannen zaterdag, 1, 1e klasse B

6 december 2014 14:30

Duindam, R.M.C.

sv Nootdorp speelde geen beste eerste helft. Na de thee kwam de formatie van Bob Kootwijk beter uit de kleedkamer en boog een achterstand om in een voorsprong. Die 2-1 voorsprong gaf sv Nootdorp niet meer uit handen. Het verzuimde zelfs met een ruimere marge te eindigen.

Tekst & foto’s: Sander de Hollander

Al na tien minuten spelen kreeg Nootdorper Peter Korteling de gele kaart voorgehouden. Korteling beging net buiten het strafschopgebied een overtreding op Shemiel Constancia. Het leverde een felle discussie op tussen Korteling en Voorschoten’97-captain Frank Guijt. De vrije trap leverde niets op, behalve dus geel voor Korteling. In de 19e minuut had sv Nootdorp pech, toen een kopbal van Roger Kokee tegen de lat belandde. richting doel met kopbal op de lat.

• SVN_V97_1390
  • SVN_V97_1206
  • SVN_V97_1225
  • SVN_V97_1231
  • SVN_V97_1323

Halverwege het eerste bedrijf een mogelijkheid voor de bezoekers. Een voorzet van Jim van der Krogt van Voorschoten kon niet weggekopt worden door Korteling, maar de achter hem staande Qendrim Gashi kon de bal niet goed raken, waardoor deze naast het doel verdween. Drie minuten later was het wel raak voor Voorschoten’97. Uit een hoekschop vanaf de linkerflank werd de bal ingekopt door Qendrim Gashi en bij de paal binnen getikt door Frank Guijt: 0-1.

Antwoord

Bijna had sv Nootdorp snel het antwoord klaar. Uit een vrije trap van Roger Kokee vanaf rechts werd de bal ingekopt door Charlie Windhorst (ex-Voorschoten’97), maar doelman Stefan van der Niet tikte de bal over de lat. Even later werkte Roger Kokee voor het Voorschotense doel de bal op aangeven van Daley Windhorst net naast. Geen doelpunten voor de ploeg van trainer Bob Kootwijk voor de pauze, zodat de rust inging met die 0-1 stand.

Voetje

Drie minuten na de thee dacht de Nootdorpse aanhang al te kunnen juichen voor de gelijkmaker. Na een voorzet van Roger Kokee, schoot Charlie Windhorst op doel. Iedereen dacht dat de bal in het doel zou verdwijnen, maar doelman Van der Niet kreeg er nog net een voetje tegenaan. De goalie van Voorschoten’97 stond even later ook goed opgesteld bij een schot van Firat Koc.

• SVN_V97_1643
  • SVN_V97_1527
  • SVN_V97_1545
  • SVN_V97_1574

Na een krap uur spelen kwam sv Nootdorp dan toch op gelijke hoogte. Een overtreding van doelman Stefan van der Niet op Daley Windhorst leverde hem een gele kaart op en sv Nootdorp een strafschop. Boy Wotte verzilverde die kans vanaf elf meter: 1-1.
sv Nootdorp had de smaak te pakken, want drie minuten later gaf het scorebord al 2-1 aan. Uit een schot – of was het een voorzet – vanaf de linkerkant van Charlie Windhorst vloog de bal over doelman Van der Niet tussen de palen aan de binnenkant van het zijnet.

Attent

Voorschoten’97, dat de voorgaande drie duels in winst had omgezet, wenste zich niet gelijk bij een nederlaag neer te leggen. Bij een schot van Shemiel Constancia lag Nootdorp-doelman Björn Benard op de juiste plaats in de weg. Hij was even later ook attent bij een inzet van invaller Bilal Karasahin. In de slotfase trachtte Voorschoten-trainer Marcel de Hoogt nog een punt uit de strijd te halen. Hij bracht een dubbele wissel in. Virgil Tjin-Asjoe en Qendrim Gashi gingen naar de kant en voor hen kwamen Kasper Michel en Robin Diest.

Paal

Bijna kwam echter sv Nootdorp op 3-1. Twee minuten voor tijd belandde een kopbal van Charlie Windhorst, uit een vrije trap van Roger Kokee, tegen de paal. In de blessuretijd had Charlie Windhorst weer de 3-1 op de schoen. Hij mocht alleen op doelman Van der Niet afgaan, maar twijfelde en schoot te zacht in, waardoor de doelman de situatie meester kon blijven. Een goede tweede helft bracht sv Nootdorp de winst, terwijl Voorschoten’97 na drie zeges op rij nu weer een keer met lege handen stond.